Herita

Herita wil jong en oud fan maken van erfgoed. Historische plekken vertellen ons over heden en verleden en verbinden mensen. Wij zorgen ervoor dat iedereen van deze monumenten kan genieten. Nu en in de toekomst. Door monumenten te restaureren en om te toveren tot plaatsen vol beleving en verwondering. En met Open Monumentendag als grootste erfgoedfeest van het jaar.

Herita is een krachtenbundeling van drie grote erfgoedorganisaties in Vlaanderen die zeer complementair werken (Erfgoed Vlaanderen, FORUM VOOR ERFGOEDVERENIGINGEN en Coördinatiecentrum Open Monumentendag). Door hun expertise en ervaring samen te brengen, wordt een belangrijke meerwaarde gecreëerd.

Herita plaatst het onroerend erfgoed, het behoud ervan en de zorg ervoor centraal. Iedereen die iets met onroerend erfgoed heeft, kan bij ons terecht. Herita ondersteunt mensen die professioneel of in hun vrije tijd actief zijn rond erfgoed. Met een uitgebreid aanbod aan erfgoedactiviteiten sensibiliseert Herita een breed, divers publiek. Het hele jaar door kan je terecht in de erfgoedsites die Herita beheert. Open Monumentendag is het hoogtepunt van onze publiekswerking.

Herita is :

 • Een netwerkvereniging 
  Herita is een steunpunt en spreekbuis voor erfgoedzorgers. Wie professioneel of in zijn vrije tijd bezig is rond erfgoed, wordt als lid goed omkaderd.
 • Een familie 
  Iedereen die iets met erfgoed heeft, kan bij Herita terecht : als lid, vrijwilliger of donateur. Samen geven we onze waardevolle erfenis een plaats in de wereld van morgen.
 • Een erfgoedbeheerder 
  Herita zorgt voor een aantal erfgoedsites en integreert ze in de hedendaagse samenleving, zodat iedereen ze kan bezoeken.
 • Een organisator
  Om zoveel mogelijk mensen warm te maken voor ons erfgoed, organiseert Herita erfgoedactiviteiten in heel Vlaanderen. Studiedagen, lezingen, evenementen… met Open Monumentendag als hoogtepunt.

Telefoonnummer

03 226 31 85

E-mailadres

info@herita.be

Openingstijden

van 9u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u00

Tags

Reageren