Wandelnet

Wandelnet wil wandelen in Nederland de plaats geven die het verdient: een goede mogelijkheid om overal te voet op pad te gaan. Omdat vrijwel alle Nederlanders wandelen, omdat wandelen gezond en leuk is en het bijdraagt aan een duurzame samenleving.

Doelen

Door promotie en coördinatie van belangenbehartiging werken we aan een behoud en waar mogelijk uitbreiding van de wandelmogelijkheden. Dat lijkt eenvoudiger dan het is, want in een klein, dichtbevolkt land als Nederland met veel economische activiteiten, trekt de wandelliefhebber dikwijls aan het kortste eind. Daarom hebben twaalf organisaties met belangen op wandelgebied in Nederland de handen ineengeslagen binnen Wandelnet om ervoor te zorgen dat wandelen op de politieke agenda komt en blijft.

De doelen van Wandelnet samengevat:

 De ontwikkeling en het beheer van een netwerk van Lange-Afstand-Wandelpaden (waaronder het Hanzestedenpad);
 Bevorderen van de herkenbaarheid van het merk LAW® te herkennen aan de wit-rode en geel-rode markering;
 Het (doen) behartigen van de belangen van (recreatieve) wandelaars in Nederland;
 Het bevorderen van wandelen in zijn algemeenheid.

Vrijwilligers en organisatie

Heel veel van het werk aan de lange-afstandswandelpaden wordt gedaan door vrijwilligers: enthousiaste wandelaars, dikwijls leden van de verschillende aangesloten organisaties, die de routes verkennen, beschrijven, markeren en onderhouden.

Wandelnet heeft een bestuur, een Vereniging van Aangesloten organisaties en diverse commissies. Ons bureau is gevestigd in Amersfoort. Een team van wandelspecialisten zorgt samen met vrijwilligers voor uitvoering van het wandelwerk.

Bron:

Wandelnet; website van de organisatie; www.wandelnet.nl

Type organisatie

Telefoonnummer

033-465 36 60

E-mailadres

info@wandelnet.nl

Openingstijden

Tefonische bereikbaarheid

Werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur

Gidsen kunnen telefonisch of via deze website besteld worden. Het is niet mogelijk om gidsen 'aan de deur' te kopen.

Tags

Reageren