Floortje Dessing

Reizen, de wereld over en in contact komen met andere culturen; een beetje burger houdt wel van wat afwisseling. Floortje Dessing heeft met haar reisprogramma's zowat de hele wereld gezien. Ze zocht de meest exotische plekken op aarde op en bracht Nederlanders vanuit hun luie stoel in contact met heel andere culturen.

Tijdens haar jeugd kwam Floortje niet erg ver: fietstochtjes in Nederland en af en toe op de zeilboot. Zodra ze op haar eigen woonde kwam daar verandering in. Elk zakcentje ging op aan het verkennen van de wereld. Floortje kwam al snel tot het besluit dat haar hart en ziel in het reizen lag. Ze kon in 1992 bij Veronica aan de slag als DJ en vanaf dat moment ging het snel. Binnen enkele jaren stond Floortje voor de camera en kon ze aan de slag met haar passie voor reizen.

Verre ontmoetingen

Sinds die tijd is Floortje altijd wel te zien geweest op de Nederlandse TV. Met haar reisprogamma's (van Yorin Travel tot 3 op Reis) heeft ze heel wat exotische locaties bezocht, van het Amazonewoud tot de steegjes van Isfahan. Natuurlijk kwam Floortje ook in contact met de bewoners van al die verschillende locaties, soms onder erbarmelijke levensomstandigheden. Die ontmoetingen spoorden haar aan om als BN'er haar bekendheid in te zetten voor een betere wereld.

Eerlijke handel

Met die gedachte begon Floortje in 2006 een eigen fair trade-winkel in Amsterdam: Nukuhiva, vernoemd naar een Polynesisch eiland. Nukuhiva verkocht alleen kleding die met respect voor mens en natuur was geproduceerd. Het bleek zo'n succes dat er binnen twee jaar ook een filiaal in Utrecht volgde. Alsof dat nog niet genoeg is, trad Floortje ook op als ambassadrice voor Max Havelaar en het Rode Kruis. Want de behoefte aan eerlijke handel en goede ziekenzorg houden nu eenmaal niet op bij de Nederlandse landsgrenzen.

Functie / titel:
presentatrice, programmamaakster, schrijfster
Geboorte- en sterfdatum:
31 augustus 1970
Plaats geboorte:
Heemstede
Sekse:
Vrouw
Persoonscategorie:

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0