Bezoekerscentrum Brunssummerheide

Horizontal tabs

Beschrijving

Permanente expositie
De slogan 'Binnen kijken om buiten meer te zien' is zeer zeker van toepassing. Zo geeft de permanente expositie informatie over de bossen, de heide, de Rode beek, het Spookbos en een aantal legendes. Daarnaast kun je met behulp van een computer informatie en beelden opvragenvan andere natuurgebieden van Natuurmonumenten. Ook is er altijd een interessante wisseltentoonstelling aanwezig en kun je een video bekijken.
Activiteiten
Vanuit het bezoekerscentrum worden allerlei activiteiten georganiseerd, zowel voor kinderen als volwassenen. Zo vindt er iedere eerste woensdagmiddag van de maand een kindermiddag plaats. Elke keer staat een ander thema centraal. Daarnaast worden een aantal natuurdagen voor het hele gezin en theatervoorstellingen georganiseerd. Voor volwassenen zijn er excursies in verschillende gebieden, zoals de Brunssummerheide, Strijthagerbeekdal, Imstenraderbos gepland. Ook worden er over verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld vleermuizen, lezingen gehouden. Volwassenen kunnen tijdens workshops actief aan de slag. Zo staat er bijvoorbeeld een workshop 'Verhalen vertellen' in de planning. Een actueel activiteitenoverzicht is te verkrijgen in het bezoekerscentrum. Je kunt ook op de website van Natuurmonumenten kijken.
Wandelen
Op elk moment kun je zelf met een van de met paaltjes bewegwijzerde routes starten. Bij de balie zijn verschillende beschreven routes te koop. Aan de hand van de beschrijving krijgt je informatie over de natuur waar je door wandelt. In de winkelhoek zijn er daarnaast allerlei andere handige artikelen te koop, zoals een vogelgids, zoekkaarten en loeppotjes.
Kinderen
In het bezoekerscentrum kun je de folder 'Vier je verjaardag in de natuur' meenemen. Kinderen van vier tot en met zestien jaar kunnen op een leuke manier hun verjaardag in de natuur vieren. Er kan een keuze gemaakt worden uit verschillende speurtochten. Voor het basisonderwijs wordt een speciaal programma aangeboden.

Adres

Schaapskooiweg 99
6414 EL

Openingstijden

Telefoonnummer

045-5630355

Facilities

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0