Koffie- en Theemuseum (Amsterdam)

Horizontal tabs

Beschrijving

Rond 1863 begon Antonius Geels een handel in oud-koloniale waren om zich na enige tijd te specialiseren in, zoals men dat toen noemde; "Koffie, Thee en Suikerwerken". Over deze eerste jaren van de zaak is weinig bekend omdat in die tijd niet alles werd geregistreerd, wel is bekend dat Geels in 1880 naar de Warmoesstraat verhuisde.

Familiebedrijf

Voor de eerste wereldoorlog verkocht Geels & Co b.v. hoofdzakelijk aan winkeliers en kruideniers, in die tijd kocht men alles uit bakken of vakken, op gewicht. Antonius Geels bouwde de fundamenten voor het familiebedrijf. Zijn zoon en enig kind Theodorus maakte de zaak groot, legde contacten met kruideniers en bouwde een grotere klantenkring op. In deze tijd zag men de handel sterk toenemen. In 1913 kwam Herman Geels, zoon van Theodorus, in het familiebedrijf werken en 10 jaar later zijn broer Theo Geels. Rond 1965 kwam Piet-Hein Geels in de zaak om met zijn vader en oom samen te werken. Na de dood van zijn vader ging hij de zaak met zijn oom leiden om het bedrijf later over te nemen.

Nu in deze nieuwe eeuw staat de inmiddels vijfde generatie, Esther Geels, aan het roer van Geels & Co b.v.Het oude familiebedrijf geeft nog steeds deskundige adviezen en verpakt koffie en thee naar keuze en wens van de klant. Dat het bedrijf met zijn tijd meegaat, bewijst de opening van het virtuele filiaal op het Internet. Collectie In het museum is de volgende collectie samengesteld:koffiemolens, koffiebranders, diverse koffie en thee en artikelen uit vroegere tijden.

Adres

Warmoesstraat 67
1012 HX Amsterdam

Telefoonnummer

020-6240683

Facilities

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0