Floral Art Route

De bloem- en plant kunstwerken van de Floral Art Route brengen de forten en batterijen nóg meer tot leven. Op zaterdag 9 en zondag 10 september kunt u meedoen aan de Route. Deze gaat langs vier forten en twee batterijen in de gemeente De Ronde Venen.

De forten zijn gemarkeerd met vrolijke Floral Art Landmarks van bloemdesigner Denise Collignon. De wandel- en fietsroute loopt van Fort bij Abcoude langs twee batterijen naar Fort bij Nigtevecht.

Bloemkunstwerk

Vanaf hier kunt u doorrijden en genieten van de groene route langs Fort in de Botshol en Fort aan de Winkel. Bij Fort bij Abcoude staat een bloemkunstwerk van bloemkunstenaar Pim van den Akker. Een unieke kans om monumentale bloemkunst van dichtbij te bekijken: zijn verrassende kunstwerken zijn namelijk zelden in het openbaar te zien.

Op de weg naar Fort bij Nigtevecht komt u langs de batterijen aan ’t Gein bij de Oostzijdse molen. Hier laat Land-art kunstenaar Dick Lubbersen met bloemen de contouren van de batterijen zien. Volg de route langs ’t Gein en sla af naar de Velterslaan. Op de Velterslaan slaat u bij de Floral Art Landmark linksaf de Liniedijk op richting de nevenbatterijen waar de natuurschilderijen van Mondriaan staan. Klim over het landhek naar Fort bij Nigtevecht waar u een golf van wilgentenen met bloemen van Piet Hein Spieringhs ziet en de expositie ‘bevroren in de tijd’ van fotograaf Edith Gerritsma kunt bezoeken.

Fort bij Nigtevecht

Bent u geïnspireerd door de bloemkunstwerken en wilt u zelf aan de slag? Loop binnen bij Fort bij Nigtevecht voor doorlopende workshops. Deelname kost €20 of €30,- per persoon, incl. materiaal en koffie/thee. Zie www.fortnigtevecht.nl voor meer informatie. Op de forten en langs de route zijn verschillende horecagelegenheden. Zo kunt u bij de Eendracht, Anna Haen en de Witte Dame genieten van een bloemrijke thee.

Officiële opening 9 september 11:00 Fort bij Abcoude.

Floral Art Route special: Pim van den Akker

Tijdens de Floral Art Route, in het weekend van 9 &10 september 2017, is het werk van de internationaal bekende bloemkunstenaar Pim van den Akker op Fort bij Abcoude te zien. Pim is in de monumentale bloemkunst een grootheid in Nederland en daarbuiten, zoals in China, Polen en Rusland. Zijn bloemkunstwerk op het fort  is geïnspireerd op de eerste koningin van Nederland: Hortence de Beauharnais, stiefdochter van Napoleon, vernoemd naar de Hortensia.

Openingstijden Fort bij Abcoude: zaterdag 9 sept & zondag 11 september: 10:00 - 17:00 u

Wilt u Pim aan het werk zien? Dat kan tijdens de officiële opening op Fort bij Abcoude zaterdag 9 september 11:00 uur.

Flora Art Route oproep: doe mee aan de versierde fietsenparade

Versier je fiets met bloemen. Plaats een kratje voor of achterop je fiets en zet daar bloemen in of wikkel een mooie bloemenslinger om je stuur. We verwachten je om 13:00 bij de bloemenboog op Fort Abcoude waar de burgemeester het startschot geeft. Fiets samen langs het Gein naar Fort bij Nigtevecht. De mooiste fiets wint een prijs!

Floral Art Route: Borrel

Zondag 10 september wordt de Floral Art Route afgesloten met een borrel om 17:00 u op Fort bij Nigtevecht. Ook wordt er dan getoast op de golf van wilgentenen van Piet Hein Spieringhs dat het werk van Waternet rondom het fort laat zien en door hen is mogelijk gemaakt.

https://www.natuurmonumenten.nl/nieuws/floral-art-route
https://www.stellingvanamsterdam.nl/nl/agenda/detail/q/a_id/79563
https://www.facebook.com/floralartroute/

 

Adres

Molenweg 19
1391 CH Abcoude
Nederland

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0