Streekroute Krimpenerwaard

Ga mee op ontdekkingstocht door de Krimpenerwaard! Met deze fietstocht door ontdek je bijzondere plekjes die meer vertellen over de geschiedenis van de streek.

De Krimpenerwaard staat bekend om zijn kaas en uitgestrekte weilanden, maar wist je dat de meeste Krimpeners vroeger werkten in de walvisvaart, zalmvisserij en steenbakkerijen? Op een heel aantal plekken in de Waard zijn nog herinneringen te vinden aan het leven in de 18e en 19e eeuw. Soms heel duidelijk, andere keren wat moeilijker te vinden. De route begint en eindigt bij het Streekmuseum Krimpenerwaard, waar objecten te vinden zijn die te maken hebben met de punten die je onderweg tegenkomt. Ook kun je meer leren over de verschillende onderwerpen langs de route op deze website (zie de Koppelingen aan de rechterkant).

Jubileumspel

Hoewel je deze route zelfstandig kunt fietsen is het extra leuk met het Krimpenerwaard-bordspel. Ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan heeft Streekmuseum de Krimpenerwaard samen met if then is now een ouderwets gezellig bordspel gemaakt, gesitueerd in de Krimpenerwaard. Al lopend door het Streekmuseum Krimpenerwaard krijg je, door middel van QR-codes, acht vragen voorgelegd over het dagelijks leven in de regio. Beantwoord alle vragen correct en win één van de Krimpenerwaard-bordspellen!

 

Adres

IJseldijk 312
2922 BM Krimpen aan den IJssel
Nederland

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0

Reacties

The course starts and finishes at the Streekmuseum Krimpenerwaard, where you can discover objects identified with the focuses you experience en route. You can likewise get familiar with the different subjects along the course on this site. Assignment Writing Service