Industrieel Erfgoed in Den Haag: SHIE viert 25-jarig jubileum

Op vrijdag 1 maart vierde SHIE haar 25-jarig jubileum met het verschijnen van de 100ste Haagvaarder en de presentatie van het jubileumboek Bewaard en bewonderd.

De bijeenkomst stond in het teken van ‘verhalen vertellen’. Naast aandacht voor de Haagvaarder, waarover een forum zijn licht laat schijnen, waren er in twee lezingen aandacht zijn voor oral history.

Stichting Haags Industrieel Erfgoed

Aan het eind van het symposium wordt het eerste exemplaar van de publicatie Bewaard en bewonderd, een uitgave van de Walburg Pers, overhandigd aan de wethouder Cultuur, De Stichting Haags Industrieel Erfgoed, De SHIE is opgericht in 1993 en 25 jaar actief op het gebied van inventarisatie, behoud en herstel van het industrieel erfgoed in de Haagse regio.

Dit gebeurt zowel door het laten restaureren van bijzondere objecten, zoals muurreclames en zich in te zetten voor behoud van bedreigd erfgoed en door het uitdragen van kennis over industrieel erfgoed. Op deze manier wil de SHIE de bewustwording voor het industrieel erfgoed stimuleren en de band tussen het economische verleden en het heden versterken.

Historie van bedrijven

De studie naar het economische verleden ziet de SHIE ook duidelijk als één van haar belangrijkste taken. Daarbij gaat het om de historie van bedrijven, het ontstaan van producten, de mens in het arbeidsproces en de context van de economische omstandigheden. Bekijk hier onder nog meer filmpjes over deze stichting https://www.youtube.com/user/Dingetje...    

Circa:
Nee

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0