Grachtenfestival

Het Grachtenfestival is het jaarlijks terugkerende festival met klassieke muziek op bijzondere locaties in de binnenstad van Amsterdam, met uitlopers naar andere stadsdelen zoals Noord. Gedurende 10 dagen biedt het Grachtenfestival een podium aan jong, muzikaal talent waarbij voor elk programma een passende, veelal historische locatie wordt gezocht op of aan het water.

Het Grachtenfestival Amsterdam bestrijkt een breed spectrum en beperkt zich bewust niet tot een instrument of muzikale stroming. Door deze wijze van presenteren is er de mogelijkheid jong talent verscheidene jaren te volgen en hen een podium op maat te bieden. Het Grachtenfestival Amsterdam geeft op deze manier jaarlijks een goed beeld van Nederlands klassiek muzikaal talent en muzikale ontwikkeling van deze musici. 

Toegankelijk voor iedereen

Gerenommeerde solisten en ensembles in ongekende combinaties stellen, geïnspireerd door een elk jaar wisselend thema, speciaal voor het festival concertprogramma's samen. Bovendien worden voorpremières gebracht van (delen uit) programma's die later in het seizoen op podia elders in het land worden uitgevoerd. 

Door de combinatie van locatie en repertoire wordt klassieke muziek, uitgevoerd op hoogstaand niveau, op een laagdrempelige manier gepresenteerd. Dat is wat het Grachtenfestival uniek maakt in de wereld. Ook het Junior Grachtenfestival, met producties voor baby's en peuters tot en met tieners, maakt deel uit van het evenement. Elk jaar worden nieuwe speellocaties toegevoegd. Veel concerten zijn gratis of tegen een lage toegangsprijs toegankelijk.

Het Grachtenfestival Amsterdam 2013 is inmiddels de 16e editie van dit sfeer- en succesvolle festival, waar jaarlijks meer dan 50.000 bezoekers uit binnen- en buitenland op afkomen. De komende editie zal plaatsvinden van 16 tot en met 25 augustus.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Grachtenfestival wordt gesteund door:

Datum:
16 augustus 2013 / 25 augustus 2013
Type activiteit:

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0