Opera Carmen in Escamp

Vorige week was ik bij de opening van de nieuwe expositie Temperament in Escamp in Opkamer Escamp. Er stonden diverse Carmens in mooie Spaanse jurken, er waren bakplaten en bakingrediënten en aan de wand hing een aantal Carmen tekeningen, waarvan er een gekozen zal worden voor het Affiche van de Opera die van 17 tot en met 20 september gespeeld zal worden in de voormalige technische school Paulus op de Meppelweg in Escamp. 

De expositie is een opwarmer voor het community-art project waar de hele Escampse gemeenschap bij betrokken wordt. Dat gebeurt onder leiding van Dario Fo, dat vanuit Poeldijk al ruim twintig jaar voorstellingen maakt door en voor de plaatselijke bevolking. Dario Fo heeft een indrukwekkende traditie opgebouwd van het spelen van opera’s en musicals  waarbij het gerenommeerde auteurs, componisten en ensembles aan zich wist te binden.

Toreador

Op dit moment studeren volwassenen en kinderen wekelijks tekst en muziek van Carmen in. Voor wie niet (zo) muzikaal is zijn er verschillende mogelijkheden om aan het project mee te doen. ‘Heel Escamp bakt’ bijvoorbeeld, een wedstrijd om er achter te komen wie de beste thuisbakker van het stadsdeel is.

Toreador Koos Sekrève trekt met gitaar op zijn rug langs de basisscholen om het verhaal van Carmen zingend te vertellen. Op de opening  afgelopen week gaf hij een staaltje van zijn kunnen ten beste dat eindigde met een gloedvolle Olé. 

Onder leiding van kunstschilder Carolien Adriaansche schilderen kinderen naar aanleiding van Spaanse thema’s. Een aantal tekeningen is in de Opkamer te zien. Een van de tekeningen wordt de poster van de voorstelling.

Kostuumatelier

In samenwerking met de bibliotheken schrijft de buurt gedichten, er zijn nog dansers nodig en binnenkort wordt met het kostuumatelier gestart. Ook voor andere onderdelen van temperament in Escamp zijn nog enthousiaste medewerkers nodig, Iedereen kan meedoen. 

Inschrijving voor de diverse onderdelen kan via info@temperament-escamp.nl, tel. 0174- 244455

We kregen nog een prachtig gezongen fragment te horen van Jolentha, die Carmen gaat spelen en Cathlin, in haar rol van Michaela, deed even later niet voor haar onder.

De expositie is van 5 juni tot en met 10 juli, in Opkamer Escamp, Stadsdeelkantoor, Leyweg 813, 2445 GG Den Haag

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0