Minecraft bouwt het British Museum na

Minecraft bouwt het British Museum virtueel na, inclusief kunstwerken. Een deel van het constructiewerk zal in het museum zelf gebeuren, maar voor het grootste deel wordt er gerekend op vrijwilligers.

Het project moet het museum aantrekkelijker maken en is een deel van het 'Museum of the Future' programma, dat mogelijke veranderingen in het museum wil voorstellen aan het publiek.

De bedoeling is dat Minecraft spelers zelf meewerken aan de bouw. Een medewerker van het museum postte het plan op Reddit en deed een oproep naar vrijwilligers.

Tientallen gamers bouwen mee

"Het museum heeft ingestemd met de bouw van het British Museum in Minecraft. Laat me weten of je interesse hebt, en al dan niet suggesties voor een gemeenschappelijke bouw van deze schaal", liet een medewerker van het museum weten op Reddit. Tientallen gamers van over de hele wereld waren meteen enthousiast. De bouw is nog niet begonnen, maar de eerste fase zou af moeten zijn voor 16 oktober. De eerste stap is het digitaal opbouwen van de beroemde Great Court. Geen gemakkelijke opgave.

Ed Barton, video game researcher voor Ovum, beschrijft het project als 'zowel iets leuks als iets leerrijks'. "Het is net alsof je het British Museum in lego zou bouwen, je doet het steen voor steen", zegt Barton. Er zijn al meer dan vijftien miljoen exemplaren verkocht van Minecraft, dus aan bezoekers geen gebrek. Minecraft werd onlangs verkocht aan Microsoft voor 2,5 miljard dollar (ongeveer 2 miljard euro), maar het is nog niet duidelijk wat voor invloed dit zal hebben op de verdere ontwikkeling van het spel.

Jana Vanden Eynde

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0