Vredespaleis van chocolade

Den Haag, stad van vrede en recht, en sinds kort ook een stad om van te snoepen. Vierden we in 2013 nog het 100 jarig bestaan van het Vredespaleis, nu is het ook verkrijgbaar in chocolade.

Vincent Stittelaar, die al 10 jaar alles verzameld wat met het Vredespaleis te maken heeft, lijkt zijn werkgebied uit  te breiden naar het vak van chocolatier. Met een originele tinnen mal van zijn geliefde gebouw maakte hij in 2013 al chocolade tabletten van het Vredespaleis voor zijn vrienden en familie. Deze waren zo’n groot succes, dat hij van alle kanten werd aangespoord om hier ook op het professionele vlak wat mee te gaan doen. Inmiddels heeft Sittelaar het bedrijf Peacegifts opgericht, dat zich richt op Haagse souvenirs rond het thema vrede. De Vredespaleis-chocolade is het eerste product in een lijn van vredes-producten, waarmee de kersverse ondernemer de bedoeling heeft om iets terug te geven aan de inwoners, bedrijven en toeristen van de Hofstad.

26 Maart j.l. werd de eeste reep bij de VVV  in de centrale bibliotheek aan het Spui aangeboden aan Wethouder Karsten Klein. Het tablet, dat bij verschillende verkooppunten in de stad verkrijgbaar is, weegt 200g en is gemaakt van UTZ gecertificeerde Belgische chocolade en daarmee dus geheel in stijl, duurzaam. Als chocolade-expert en internationalist ben ik vooral erg benieuwd naar de smaak van deze bijzondere chocolade, waarmee maar weer eens wordt aangetoond, dat chocolade en internationale betrekkingen wel degelijk alles met elkaar te maken hebben.

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0