Belle Epoque Centrum - Blankenberge

Horizontal tabs

Beschrijving

Het Belle Epoque Centrum laat je kennis maken met de mooiste tijd die we in de 19de en 20ste eeuw kenden: de belle époque. Deze periode kent zijn gloriejaren tussen 1870 en 1914, waarin de Europese burgerij een opvallende welvaart kende.
Blankenberge ontwikkelde zich toen tot een belangrijke badstad met grote bouwkundige realisaties zoals het Casino, de Pier, de kustvilla's en grote hotels voor het opkomende toerisme.

Drie belle-époquevilla's, daterend van 1894, werden gerestaureerd en verbouwd tot een bezoekerscentrum. Je wordt ondergedompeld in de zorgeloze en feestelijke sfeer die Blankenberge uitstraalde ten tijde van de belle époque. Een interactieve tentoonstelling met affiches, postkaarten, spelletjes, kledingsstukken, foto's en filmmateriaal  vertelt een nostalgisch verhaal. Bewonder enkele prachtige exemplaren van de wandtegeldecoratie en ontdek wat de art nouveau betekende in Blankenberge.

Eén ruimte is ook volledig heringericht als een brachtige woonkamer met mooie meubelstukken van Michael Thonet.

Tentoonstelling:

Zie, voel, ruik en hoor het mondaine volk dat vroeger naar Blankenberge kwam, met meiden en knechten, orkesten en bals, schitterende hotels en luxueuze kustvilla's, zwierige kleding en auto's met chauffeur...Beleef het allemaal opnieuw in deze multimediale tentoonstelling voor jong en oud. Geschikt voor individuele bezoekers, familie's en groepen. Gids op aanvraag. 

Kenniscentrum

Naast de tentoonstelling vindt je hier ook het kenniscentrum van de kustarchitectuur. Dat bewaart informatie over belle-epoquegebouwen aan de Belgische kust. Het kenniscentrum verleent ook advies aan de huidige eigenaars in Blankenberge van Belle-epoquewoningen voor restauratie, verbouwing, voorbeelden, premies enz.

Het Centrum is bovendien volledig toegankelijk met een rolstoel.

Adres

Elisabethstraat 24
8370 Blankenberge, België

Openingstijden

1/07 tot 31/08 - 14u – 18u

1/09 tot 30/06 - 14u – 17u

Telefoonnummer

+32 (0)50 42 87 41

Facilities

  •  
  •  
  •  

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0