Kasteel Helmond Open Monument van de Maand juli 2016

Het Open Monument van de Maand juli is het kasteel van Helmond. Deze middeleeuwse waterburcht wordt momenteel uitgebreid gerenoveerd en heringericht om vanaf eind 2016 weer voor het publiek te kunnen worden opengesteld.

In 1325 startte de eerste bouwfase van het kasteel dat al bijna 700 jaar op dezelfde plek in hartje Helmond staat. Vanaf het begin waren de vierkante omtrek van deze waterburcht, de grote, ronde en uitspringende torens op iedere hoek en de gracht gepland. Sinds 1982 is in het kasteel het Gemeentemuseum gevestigd.

Keizerin Maria van Brabant

Momenteel wordt het kasteel uitgebreid gerenoveerd en opnieuw ingericht. Terwijl de lege zalen wachten op invulling van de nieuwe kasteelpresentaties is dit een uitgelezen kans voor bezoekers om nader met het kasteel kennis te maken.  

Keizerin Maria van Brabant woonde in ’t Oude Huys, de grote houten voorloper van het kasteel. In en rond het kasteel zijn belangrijke archeologische vondsten gedaan. Kinderen kunnen zich uitleven op het binnen- en voorplein met middeleeuwse spellen zoals zaklopen, hoepelen en ringwerpen.

Meer informatie over Open Monument van de Maand: http://bit.ly/29v7SEG

www.gemeentemuseumhelmond.nl

 

Datum:
1 juli 2016 / 31 juli 2016
Points of interest:
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 1