Bezoekers NEMO ontdekken zon als energiebron en zoeken verkoeling in – en op het museum

Tijdens deze warme zomerdagen biedt NEMO Science Museum koelte binnen en verfrissing op het waterrijke dakplein.

In het museum is de familiewerkplaats een plek om rustig af te koelen terwijl de hele familie aan de hand van spannende experimenten aan de slag gaat met warmte en energie. Heel toepasselijk ontdekken bezoekers bijvoorbeeld of je nou afkoelt als je zweet, hoe ijs smelt en hoe je de zon gebruikt om energie op te wekken.

Tentoonstelling op dak

Ook op het gratis toegankelijke dak van NEMO staat het thema energie centraal in de tentoonstelling Energetica. Zo neem je plaats in de schaduwrijke loungestoelen op het zonne-eiland en probeer je zoveel mogelijk zonne-energie op te wekken door je stoel te draaien. Daarnaast biedt het dak veel waterpret en ruimte om weer op te drogen in de zon.

De Familiewerkplaats

Hoe werkt een magneet, kun je een ballon laten racen en smelt water nou sneller op aluminium of hout? Van 9 juli t/m 4 september gaan jong en oud samen op onderzoek uit in de Familiewerkplaats die in het teken staat van ‘energie’. Een zomervakantie lang zijn er experimenten en workshops waarin bezoekers gestimuleerd worden om samen oplossingen te verzinnen, deze te maken, te testen en weer te verbeteren.

Energetica

Energetica laat de bezoekers zelf de duurzame energie uit wind, water en zon ervaren aan de hand van bijzondere sculpturen en installaties. Van zonnewijzer tot windvanger en van regenboog tot zonnecel. Bezoekers van Energetica vergelijken straks hun eigen spierkracht met de kracht van wind, water en zon. De fonteinen onderaan de cascade bieden niet alleen verkoeling voor de hete dagen maar spuiten ook hoger naarmate er meer energie uit natuurlijke energiebronnen wordt opgewekt. Wint de zon het vandaag van de wind of ben jij zelf sterker dan de zon?

 

Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0