Presentatie MatchBoox Collectors’ edition ‘Kunst in Bergen (N.-H.)’ & ‘Leesbaar Bergen’

Op 9 oktober 2016 verschijnt de MatchBoox Collectors’ edition ‘Kunst in Bergen (N.-H.)’, vier prachtig vormgegeven en geïllustreerde boekjes in een luxe box die je ‘in vogelvlucht’ meenemen in de artistieke rijkdom van het vermaarde kunstenaarsdorp in Noord-Holland.

De box is voorzien van een praktische plattegrond zodat de lezer ziet welke kunstenaar waar woonde en werkte. Al meer dan een eeuw trekt Bergen (N.-H.) een verscheidenheid aan kunstenaars. Schilders, beeldhouwers, fotografen, schrijvers en musici vinden tot op de dag van vandaag hun inspiratie in het dorp, de natuur en het landschap.

Leporello boekjes

Naast Museum Kranenburgh tref je in Bergen talrijke kunstgaleries. In oktober is er de jaarlijkse Kunst10Daagse, er zijn boekenmarkten en er is ’s zomers de wekelijkse kunstmarkt rondom de Ruïnekerk. En dat allemaal met de wereldberoemde architectuur in Park Meerwijk op loopafstand.

Deze creatieve verscheidenheid vindt in compacte vorm zijn neerslag in de luxe Collectors’s edition bestaande uit vier MatchBoox: geïllustreerde handgemaakte leporello boekjes in een luciferdoosje, over bouwkunst, schilderkunst, literatuur en fotografie en andere kunsten in Bergen. De box is voorzien van een praktische plattegrond zodat de lezer kan zien welke kunstenaar waar woonde en werkte.

Galerie Rogier Jonk

Zo bieden deze vier unieke MatchBoox elke lezer het handvat voor nieuwe ontdekkingen in kunstenaarsdorp Bergen (N.-H.). De gezamenlijke presentatie van de Collectors’edition ‘Kunst in Bergen (N.-H.)’ & ‘Leesbaar Bergen’ (de literaire citatenkaart van Bergen en Bergen aan Zee) vindt plaats op zondag 9 oktober van 14.30 tot 16.00 uur bij Galerie Rogier Jonk, Plein 7, Bergen. 

MatchBoox Collectors’edition ‘Kunst in Bergen (N.-H.)’ is een productie van Bob Polak (tekst), Elisa Pesapane (tekeningen) en Yolanda Huntelaar, Werkplaats Amsterdam, vormgeving.

Afbeeldingen: 1) MatchBoox, 2) Charley Toorop, 3) Lucebert, 4) Adriaan Roland Holst, 5)  Leo Gestel, 6) Ruinekerk, 7) Adriaan van Dis

http://bit.ly/2cV9OZn

Datum:
9 oktober 2016
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0