Tentoonstelling Hubert De Givenchy in het Gemeentemuseum

De Franse couturier Hubert de Givenchy is een van de grote modeontwerpers van de 20e eeuw. Hij werkte in dezelfde tijd als Christian Dior en Christobal Balenciaga en is dus met recht een levende legende in de geschiedenis van de haute couture.

In nauwe samenwerking met Monsieur De Givenchy zelf presenteert het Gemeentemuseum een groots opgezet retrospectief van zijn oeuvre én een eerbetoon aan zijn prachtige muze Audrey Hepburn.

De meest geliefde creaties van De Givenchy

Hubert De Givenchy – To Audrey with love geeft een uniek inzicht in De Givenchy’s werk dat de tijdspanne van een halve eeuw omvat, van de opening van Maison de Givenchy in 1952 tot zijn terugtreden bij het modehuis in 1995. De couturier zelf heeft talrijke van zijn meest geliefde creaties geselecteerd, waarvan sommige nog nooit eerder werden tentoongesteld.

Bovendien is de tentoonstelling deels speciaal gewijd aa de bijzondere vriendschap en samenwerking tussen Monsieur De Givenchy en Audrey Hepburn. De tentoonstelling toont schitterende ontwerpen van De Givenchy, deels gedragen door Audrey Hepburn, maar ook ontwerpschetsen, tekeningen, foto’s en filmbeelden.

Audrey Hepburn was mooi van buiten en van binnen. In samenwerking met UNICEF Nederland wordt een zo compleet mogelijk beeld geschetst van deze legendarische actrice, muze van De Givenchy en tot op de dag van vandaag een inspiratiebron voor velen. 

https://www.gemeentemuseum.nl/nl/tentoonstellingen/hubert-de-givenchy

Datum:
26 november 2016 / 26 maart 2017
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0