100 x Rietveld in StijlVol Atrium Den Haag

In 2017 is het 100 jaar geleden dat De Stijl in Leiden is opgericht. Nederland viert dit met het feestjaar Mondriaan to Dutch Design. Deze twee avant-garde bewegingen zijn van grote invloed op hoe de wereld om ons heen er uit ziet. Toen én nu.

De Stijl gaat dan ook over meer dan alleen schilderijen. Eén van de bekendste kunstenaar uit deze stroming is Gerrit Rietveld. Van 4 juli t/m 3 september is in de tentoonstelling StijlVol Atrium Den Haag te zien met als eerste onderdeel 100 miniatuur meubels van Gerrit Rietveld.

Zitten is een werkwoord

Deze tentoonstelling is een lust voor het oog en geeft een veel breder perspectief op De Stijl. ‘Zitten is een werkwoord, als je moe bent, ga je maar liggen’, aldus baanbrekende ontwerper Gerrit Rietveld (24-07-1888 – 25-07-1964). In deze expo staan de spotlights op 100 modellen van zijn meubels.

Gerrit Rietveld werd wereldberoemd met zijn radicale ontwerpen uit de jaren ‘20 van de twintigste eeuw. Gedurende zijn carrière ontwierp hij uiteenlopende meubels met eenvoud en helderheid als uitgangspunt. 100xRietveld laat 100 modellen van zijn ontwerpen zien - van kinderstoelen tot kasten-op een schaal van 1:3 en toont de fascinatie voor materiaal en constructie die representatief is voor Rietvelds werk en een toonbeeld van Dutch Design.

In tegenstelling tot de meeste maquettes, waarin wordt gekozen voor een vereenvoudiging van de materialen, zijn deze meubels op precies dezelfde manier gemaakt als de originelen.

http://bit.ly/2tVw14d

 

 

Datum:
31 juli 2017 / 12 augustus 2017
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0