De Blauwe Golf, route van de Haagse binnenstad naar de zee

De route van de Haagse binnenstad naar zee, en andersom, is vanaf nu extra gemarkeerd met de eerste ‘City – Coast route’. Wethouder Karsten Klein stapte gisteren op de fiets en opende hiermee de Blauwe Golf.

Dertig bakens wijzen bezoekers van Centraal Station naar de Boulevard. Twee markante objecten kleuren het begin- en eindpunt. Met dit project legt de organisatie van Feest aan Zee daadwerkelijk de verbinding tussen ‘city’ en ‘coast’ om iedereen (nog) bekender te maken met Den Haag als Stad aan Zee.

Op de fiets

De beste manier om van de Haagse binnenstad naar het strand te komen, is op de fiets. Over een afstand van vijf kilometer begeleiden de bakens bezoekers tussen stad en strand. De route loopt vanaf Den Haag CS via Koekamp, Koningskade, Raamweg, Plesmanweg, Nieuwe Parklaan en de Badhuisweg tot aan de boulevard.

In de avond licht de kop van het baken blauw op. De bakens zijn gewrapped met afbeeldingen van de stad en de zee. De bakens bestaan deels uit herbruikbare materialen en maken voor de verlichting gebruik van zonne-energie. De Blauwe Golf is een concept van De Mannen van Schuim/Tausch.

Eerste ‘City – Coast – fietsroute’

Met de start van het strandseizoen in april is ook de eerste ‘City – Coast – fietsroute’ beschikbaar. Deze ‘To the Beach’ permanente route maakt de verbinding compleet en laat iedereen ‘de weg naar zee’ ervaren. Bezoekers komen langs de mooiste plekjes van Den Haag en de route wordt zowel in een boekje als online aangeboden. Later dit jaar zullen meer thematische fietsroutes komen.  

Adres

Koningin Julianaplein 10
2595 AA 's Gravenhage
Nederland

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0