Open Joodse Huizen 2019

In 2019 organiseert een recordaantal steden Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet. Maar liefst 22 plaatsen doen dit jaar mee. De steden hebben hun eigen programma's samengesteld.  

Nieuwe steden zijn Assen, Emmen, Oss, Schoonhoven, Valkenburg (L) en Westerwolde.

En verder zien we terug: Amsterdam, Bergen op Zoom, Den Haag, Deventer, Gouda, Groningen, Haarlem, Hoorn, Leeuwarden, Leiden, Steenwijk Utrecht, Wageningen, Winschoten, Winterswijk.

Een uur

Elk programma is gratis toegankelijk en de bijeenkomsten duren maximaal een uur. Houd rekening met een beperkt aantal plaatsen in de meeste huizen. U kunt geen plaatsen reserveren. Kom daarom ruim op tijd.  

Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet 2019 is een reguliere editie. Vertellers en bezoekers spreken samen over het joodse leven voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Ook verhalen over verzet en bevrijding komen aan bod. Het speelt zich af op 170 authentieke plekken in 22 steden.

2020

In 2020 worden de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog en 75 jaar bevrijding herdacht. Het Joods Cultureel Kwartier organiseert het project Open Joodse Huizen - Huizen van verzet met het thema Verhalen van bevrijding en terugkeer.  

Open Joodse Huizen komt voort uit de wens van huidige bewoners van joodse huizen om de geschiedenis van hun huis met verhalen te gedenken. Samenwerking met het Joods Historisch Museum ontstond vanuit de behoefte het Joods Monument ook offline zichtbaar te maken.  

Zie verder: https://www.openjoodsehuizen.nl/
https://www.facebook.com/openjoodsehuizen
https://www.instagram.com/openjoodsehuizen/

Datum:
28 april 2019 / 5 mei 2019
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0