Streets of the world, grootste foto-expositie van de wereld, reist af naar Canary Wharf in Londen

Streets of the World, de grootste foto-expositie ter wereld, is vanaf 2 mei te zien op Canary Wharf in Londen. De Nederlands fotojournalist Jeroen Swolfs fotografeerde tijdens zijn 7 jaar durende wereldreis het dagelijkse straatleven in vrijwel alle hoofdsteden ter wereld en ging op zoek naar wat ons als mensen verbindt. Vanaf donderdag 2 mei t/m vrijdag 24 mei 2019 is zijn levenswerk te bezichtigen in Londen.

De expositie start aan de oever van de Thames en loopt over het gehele terrein van Canary Wharf naar Montgommery Square, een totale afstand van ruim 1 kilometer. Bezoekers van de expositie bewonderen 195 foto’s waarbij de nadruk ligt op wat ons verbindt als mens en geeft een uniek kijkje in de verschillende culturen van begin 21steeeuw.  

Unieke Video Walk

Streets of the World in London ziet ook de primeur van de speciaal ontworpen en te downloaden Behind the Streets - Video Walk, waarmee Jeroen Swolfs bezoekers persoonlijk meeneemt op een wereldreis langs zijn meest fascinerende foto’s.

Burgerschap, compassie en verbinding

Na 7 indrukwekkende jaren de wereld rond te reizen gaat Jeroen Swolfs terug naar alle landen ter wereld om zijn foto’s en verbindende boodschap terug te brengen naar de mensen. Hiermee hoopt hij de mensheid dichter bij elkaar te brengen. In zijn werk legt hij de nadruk op wat ons verbindt als mens en hoeveel we, ondanks al onze culturele verschillen, wereldwijd op elkaar lijken. Jeroen Swolfs: ‘Dit project is voor mij een succes als scholen het gaan gebruiken om nieuwsgierigheid onder scholieren te stimuleren, en als dit leidt tot meer tolerantie en compassie. Als ouders uitleggen aan hun kinderen dat de wereld ook een mooie plek is, ondanks wat de media ons soms vertelt. 

Streets of the World Tour

Streets of the World lanceerde in januari de grootste foto-expositie ter wereld in Dubai. In maart werd een expositie geopend op de Amsterdamse Zuidas. Nu vindt Streets of the World ook haar weg naar Canary Wharf in Londen, in samenwerking met de Canary Wharf Group.  

https://www.streetsoftheworld.com/en

Datum:
2 mei 2019 / 24 mei 2019
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0