Humberto Tan gastdirecteur Mauritshuis

Talkshowhost, TV- én radio-presentator (NOS-journaal, RTL Boulevard, RTL Late Night, Radio 538, BNR), quiz-master, fotograaf, auteur, eigenaar van een eigen kledinglijn……iedereen kent Humberto Tan. In zijn CV ontbreekt vooralsnog ‘museumdirecteur’, maar dát verandert op donderdag 13 juni, want dan krijgt Tan voor één avond de sleutel van het Mauritshuis in Den Haag. Op zijn Maurits & Humberto- avond neemt deze veelzijdige man de bezoekers mee in het thema ‘Simpel is genoeg en hoeft niet perfect te zijn’ en kijken zij door zijn ogen naar de 17de-eeuwse kunst van het Mauritshuis.  

Niet perfect

Bij zijn voorbereidend bezoek voor de avond viel het Humberto op dat de compositie van enkele 17de-eeuwse schilderijen soms anders is dan wat een 21ste-eeuwer als ‘perfect’ zou ervaren. Niét perfect dus, maar qua compositie toch geheel in balans. In een exclusieve rondleiding, door hemzelf voor 20 bezoekers gegeven, zal Humberto tijdens de avond uitgebreid op dit thema ingaan. De 20 gelukkigen worden door middel van loting tijdens de Maurits& Humberto-avond gekozen.

Schrijfworkshop 

De bezoekers kunnen deelnemen aan een schrijfworkshop waarbij foto’s door Humberto gemaakt als uitgangspunt worden genomen. Natuurlijk is er voor de gelegenheid een door Humberto ingesproken audiotour te beluisteren. Muziek is er in de vorm van Humberto’s favoriete strijkerstrio van het VU-orkest (in de Gouden Zaal), er zijn flitsrondleidingen, mini-colleges en het Mauritshuis schenkt exotische sappen aan de bar.

Maurits & Humberto

Donderdag 13 juni vanaf 18.15 uur inloop en ontvangst, 22.00 uur afsluiting avond.

Zie voor het gehele programma en aanmelden voor de avond: https://www.mauritshuis.nl/maurits,

Zes keer per jaar organiseert het Mauritshuis een bijzondere avond waarbij een speciale gast directeur is van het museum. Op 12 september van dit jaar is oud-schaatser Erben Wennemars voor één avond de directeur van het Mauritshuis.  

https://www.mauritshuis.nl/nl-nl/

Datum:
13 juni 2019
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0