Panorama Hesjtèk #

Panorama Hesjtèk #: alles is in beweging. Bestaande gebouwen zijn gehuld in steigerdoeken, nieuwe architectuur is in aanbouw, helikopters vliegen aan en de golven zijn onstuimig.

De jonge Haagse kunstenaar Hanna de Haan maakte in 2018 een cirkelvormige installatie van 20 grote houtplaten, ruim 2 meter hoog en 1 meter breed, waarin je letterlijk door een denkbeeldige stad aan zee loopt. Voor het eerst is dit kunstwerk te zien voor het publiek bij Panorama Mesdag.

Geometrisch lijnenspel

De Haan werkt vooral met grafische technieken, in het bijzonder de houtsnede. Gefascineerd door grote steden tekent ze overal het straatbeeld. In haar Panorama komen haar studies van verschillende steden samen.

De compositie kenmerkt zich door een strak, geometrisch lijnenspel – de architectuur, de steigers, de hijskranen, de kabels – versus beweging: met vluchtige en schetsmatige lijnen benadrukt ze de voortdurende verandering in de stad. Ze gebruikt verschillende technieken en materialen om er daarna in te gaan krassen, krijten, tekenen, inkten en vegen. Hierdoor ontstaat er een spannend effect. Het bijzondere bij De Haans Panorama is dat de houtplaten zowel een middel zijn om te reproduceren als het eindproduct zelf.

Het panorama is nog altijd een actuele kunstvorm waar kunstenaars van nu hun eigen interpretatie aan geven. De opstelling in een cirkel, waar de bezoeker inloopt, geeft een vernieuwende draai aan de panoramavorm en aan de traditionele techniek. In plaats van een illusie is de kijker zich juist volledig bewust van de techniek en het materiaal.

Meet the artist: Hanna de Haan

Ontmoet de Haagse kunstenaar Hanna de Haan in Panorama Mesdag. Op zondag 15 september en 6 oktober, van 14.00 tot en met 17.00 uur is zij doorlopend aanwezig in de Haagse Schoolzaal. Bezoekers zijn van harte welkom om vragen te stellen en met haar in gesprek te gaan over haar installatie: Panorama Hesjtèk #.

https://vimeo.com/343598814

https://www.panorama-mesdag.nl/

  

Datum:
15 september 2019 / 6 oktober 2019
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0