Romantiek met Beethovens ‘Eroica’ en Elgars ‘Sea pictures’ met Barbara Kozelj

Op vrijdag 25 en ‘Lazy Sunday’ 27 oktober presenteert het Residentie Orkest Den Haag olv Richard Egarr in het Haagse Zuiderstrandtheater een heerlijk romantisch programma met Beethovens Derde symfonie ‘Eroica’ en Elgars liederencyclus Sea pictures. Soliste is de Sloveense mezzosopraan Barbara Kozelj.  

Maestro Richard Egarr staat op 25 oktober voor het eerst voor het Residentie Orkest als vaste gastdirigent. De Beethovenvertolker bij uitstek buigt zich onder meer over de heroïsche Derde symfonie van de Duitse componist. Beethoven droeg het geliefde meesterwerk, dat de geschiedenis zou ingaan als het eerste ware romantische muziekstuk, op aan zijn grote held Napoleon. Toen deze zich in 1804 tot keizer van Frankrijk uitriep, kraste de componist de naam van Beethoven echter zo heftig van het titelblad dat daarin een gat achterbleef.  

Liederencyclus Sea pictures  

Het tweede grote werk op het romantische programma is de prachtige liederencyclus Sea pictures van de Britse componist Edward Elgar. De vijf liederen – Sea slumber song, In haven, Sabbath morning at sea, Where carols lie en The swimmer – worden gezongen door Barbara Kozelj. De carrière van de charismatische Sloveense mezzosopraan is sinds haar debuut in 2012 bij het Concertgebouworkest in een stroomversnelling gekomen. Ze kreeg internationaal lovende kritieken voor haar concerten en operavertolkingen, stond op grote podia van Barbican Hall tot Carnegie Hall en werkte samen met dirigenten zoals Neeme Järvi, Reinbert de Leeuw en Jaap van Zweden.  

Lazy Sunday

Het concert op 27 oktober maakt deel uit van de reeks Lazy Sunday, een heerlijk muzikaal ontbijt met het Residentie Orkest op de zondagochtend in het Zuiderstrandtheater. Na het melodieuze ochtendmaal is er vervolgens alle tijd om uit te waaien bij een heerlijke strandwandeling. De volgende Lazy Sunday is overigens op 24 november met de Negende symfonie van Schubert. De dirigent is dan Jan Willem de Vriend.  

Data, tijden & programma

vrijdag 25 oktober, 20.00 uur, Zuiderstrandtheater, Den Haag

One Minute Symphony, Mendelssohns Ouverture ‘Meeresstille und glückliche Fahrt‘, Elgars Sea Pictures en Beethovens Symfonie nr. 3 ‘Eroica’

zondag 27 oktober, 11.00 uur, Zuiderstrandtheater, Den Haag

Elgars Sea Pictures en Beethovens Symfonie nr. 3 ‘Eroica’  

Residentie Orkest Den Haag website, Facebook, Twitter, YouTube

https://www.zuiderstrandtheater.nl/ 

 

 

Datum:
25 oktober 2019 / 29 oktober 2019
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0