Breakdancer danst een avond in het Mauritshuis

Op donderdagvond 14 november heeft het Mauritshuis voor één avond een bijzondere (gast)directeur: Menno van Gorp. De tweevoudig wereldkampioen breaking (breakdance) krijgt de sleutel van het museum en vraagt zich als directeur af: is breaking een sport of is het kunst?

In de wereld van deze Nederlandse b-boy is alles inspiratie: hij koppelt op 14 november kleuren van kunstwerken aan breakmoves en vertelt de bezoekers alles over zijn favoriete schilderijen. Natuurlijk wordt er veel gedanst en voor de fans verloot Menno twee hoodies uit zijn eigen kledinglijn, Menno’s Leisure geheten. 

Generaties

Menno zet het Mauritshuis 14 november volledig in het teken van dans, ritme en kunst. In ‘The Breaking Generation’ laten zeven breaking dancers van verschillende generaties de levensloop van breakdance zien. De Braziliaanse Julinho Pimentel zet de foyer op zijn kop met een muzikale workshop Juggling Percussion en in de Gouden Zaal kunnen bezoekers onder begeleiding van spoken word artist M. zelf aan de slag met deze kunstvorm, waarbij zelfgeschreven tekst ritmisch voorgedragen wordt. Naast b-boy is Van Gorp fotograaf, beeldend kunstenaar én ontwerper van zijn eigen b-boy kledinglijn. In de foyer zullen schilderijen van zijn hand te zien zijn en zullen items van Menno’s Leisure te koop zijn.

Wereldkampioenschap

Menno van Gorp is al ruim 18 jaar breakdancer en was onderdeel van gerenommeerde crews zoals Funky Styles, Hustle Kidz en het Franse Def Dogs. Met de Hustle Kidz werd Menno vijf keer Nederlands kampioen. Persoonlijk won hij de UK Champs World Finals en werd daarmee de eerste Nederlandse b-boy die deze titel op zijn naam mocht schrijven. Op 9 november komt Menno in actie tijdens de Red Bull BC One World Final, het wereldkampioenschap breaking, in het Indiase Mumbai. 

Programma Maurits&Menno donderdag 14 november:

18.15               Inloop en registratie gasten

19.00               Opening Maurits&Menno

19.05-19.20     Interview Menno met host Terence en verloting hoodies

19.30-21.00     Diverse activiteiten in het museum

21.00               Borrelen, muziek en napraten in de foyer

22.00               Einde

Tickets

De avond zelf is gratis, toegang tot het museum via een geldig entreebewijs (met Museumkaart of BGL VIP-kaart toegang tot museum gratis). Jongeren tot en met 18 jaar betalen ook geen entree. Reserveren voor de avond via onderstaande link:

www.mauritshuis.nl/nl-nl/bezoek/activiteiten/maurits/     

Datum:
14 november 2019
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0