High Tech Campus Eindhoven gaat de strijd aan met grote tech hubs in de wereld

In 2030 wil de High Tech Campus Eindhoven één van de leidende tech hubs zijn in de wereld. Eindhoven moet in een adem worden genoemd met Boston, Berlijn en San Francisco. Om deze ambitie waar te maken, gaat de Campus haar focus verbreden met de nieuwste digitale technologieën. Denk aan innovaties in de gezondheidszorg, het opwekken en opslaan van duurzame energie, het creëren van slimme omgevingen door middel van 5G en LiFi, en het inzetten van kunstmatige intelligentie.

In 2030 ziet terrein van de High Tech Campus Eindhoven eruit als de set van sciencefiction film. Zelfrijdende, elektrische deelauto’s brengen je van en naar kantoor. Slimme sensoren houden je gezondheid bij en geven voedings- en bewegingsadviezen om je lichaam in conditie te houden. Mocht je toch ziek worden, dan hebben artsen een digitale kopie van je lichaam waarin ze in virtual reality diagnoses kunnen stellen en behandelingen kunnen testen. En de chips van de computerservers worden duurzaam gekoeld.

Het zijn een handjevol voorbeelden van de toekomst waar de High Tech Campus Eindhoven samen met de bedrijven, instituten en startups op haar terrein naartoe wil. 

Lees meer!    

https://www.hightechcampus.com/

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 1