Workshop Haags Verleden in Gedichten

Kom onder begeleiding een gedicht schrijven over een persoonlijke of algemene Haagse gebeurtenis, ervaring of voorval!  

De R.G. Ruijs Stichting organiseert in 2020 het poëzieproject ‘Haags Verleden in Gedichten’. Alle Hagenaars worden opgeroepen een gedicht te schrijven over een persoonlijke of algemene Haagse gebeurtenis, ervaring of voorval.

Bij Bibliotheek Laakkwartier kunt u onder begeleiding werken aan uw eigen bijdrage voor Haags Verleden in Gedichten. Het Huis van Gedichten verzorgt de workshops. Deelname is gratis, net als de koffie en thee. 

Haagse geschiedeniscanon  

Met Haags Verleden in Gedichten wordt geprobeerd in ieder geval een flink deel van de Haagse geschiedeniscanon in gedichten te vatten. Een selectie zal worden verwerkt in een bundel, als poëzieposters worden opgehangen in de bibliotheken en worden voorgedragen tijdens de slotvoorstelling op zondagmiddag 29 maart 2020 in de Centrale Bibliotheek. 

U kunt ook zelfstandig een gedicht schrijven en inzenden naar info@haagsverleden.nl.
Gedichten inzenden kan tot 1 maart 2020. Alle ingezonden gedichten worden op Facebook geplaatst (www.facebook.com/haagsverleden). 

Voorwaarden

Gedichten moeten in de Nederlandse taal zijn geschreven en mogen maximaal twintig regels lang zijn. Gedichten inzenden kan tot uiterlijk 1 maart.
Door een gedicht in te sturen voor Haags Verleden in Gedichten verleent u toestemming het gedicht met uw naam te plaatsen op internet en gedrukte media en te gebruiken voor een expositie met poëzieposters en in een bundel. Elke auteur ontvangt gratis 1 bundel. Deelnemers maken daarnaast kans om te worden gevraagd hun gedicht voor te dragen tijdens de slotvoorstelling en op radio en/of televisie.
  

Inschrijven kan bij de balie van de bibliotheek, via een mailtje (laakkwartier@bibliotheekdenhaag.nl) of telefonisch (070-3537570).   

https://www.bibliotheekdenhaag.nl/  

 

 

 

 

 

 

 

 

Datum:
1 januari 2020
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0