Appeltaartconcerten Residentie Orkest in september, oktober en november

Appeltaartconcerten Residentie Orkest in september, oktober en november 

De komende tijd geeft het Residentie Orkest in Haagse Cultuurankers een reeks Appeltaartconcerten. Dit zijn laagdrempelige concerten in bijvoorbeeld buurthuizen, wijktheaters, zorginstellingen en ziekenhuizen voor mensen die vaak niet de mogelijkheid hebben om naar een concertzaal te komen. De appeltaart die wordt geserveerd staat symbool voor de warme, informele sfeer van de concerten. 

De eerste Appeltaartconcerten zijn op maandag 21 september, 10.30 uur in Bibliotheek Loosduinen; maandag 21 september, 13.30 uur in Muzee Scheveningen; maandag 12 oktober, 14.00 uur in het Haagse Laaktheater; en maandag 16 november, 14.00 uur, eveneens in Laaktheater. De musici bij deze concerten zijn Miriam Kirby (cello), Yuki Hayakashi (viool), Mara Oosterbaan (viool), Michiel Holtrop (altviool) en Martin Kaay (klassieke gitaar). 

Laagdrempelig

Residentie Orkest Den Haag vindt het belangrijk dat muziek voor iedereen toegankelijk is. Daarom werkt het samen met Stichting Appeltaartconcerten om laagdrempelige concerten te verzorgen voor mensen die vaak niet of niet meer de mogelijkheid hebben om een concertzaal te bezoeken. Er zijn concerten waarbij iedereen welkom is – bijvoorbeeld in buurthuizen, wijktheaters en ouderenzorginstellingen – en er zijn concerten die besloten zijn – bijvoorbeeld in woonkamers op psychogeriatrische afdelingen, hospices en TBS-klinieken. Vrijwel alle concerten zijn gratis toegankelijk. De appeltaart die bij concerten wordt aangeboden staat symbool voor de warme, informele sfeer van de gezellige muzikale bijeenkomsten. 

Video Appeltaartconcerten, Residentie Orkest website, Facebook, Twitter, YouTube

 

Datum:
21 september 2020 / 16 november 2020
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0