Nieuw Gouden Boekje gepresenteerd in Museum Panorama Mesdag tijdens Nationale Voorleesdagen

Nieuw Gouden Boekje gepresenteerd in Museum Panorama Mesdag tijdens Nationale Voorleesdagen

Museum Panorama Mesdag en Uitgeverij Rubinstein presenteerden tijdens de Nationale Voorleesdagen een nieuw Gouden Boekje: Aap & Mol in Museum Panorama Mesdag dat in het museum werd voorgelezen door de Haagse cultuurwethouder Robert van Asten. Het Gouden Boekje verschijnt speciaal ter gelegenheid van het 140-jarig jubileum van het museum.

Toverstrand

Speciaal voor het jubileumjaar hebben Museum Panorama Mesdag en uitgeverij Rubinstein de handen ineengeslagen. Gitte Spee is gevraagd een verhaal te schrijven over de avonturen die Aap & Mol beleven in en rondom Mesdags Panorama. Het verhaal laat de jeugd op een ontwapenende manier kennismaken met het wereldberoemde Panorama van Scheveningen: een toverstrand waar het nooit regent. Dat moet je tenminste één keer in je leven ervaren, vinden museum en uitgever.

Dichterbij

Om het museum dichterbij te brengen in tijden van museumsluiting, schenken Museum Panorama Mesdag en Uitgeverij Rubinstein aan alle basisscholen en bibliotheken van Den Haag en Scheveningen een exemplaar van Aap & Mol in Museum Panorama Mesdag. Museumdirecteur Minke Schat: ‘Juist in de uitdagende tijden van de pandemie willen we blijven verwonderen en inspireren door onze verhalen naar het publiek toe te brengen’.

Lezen en kijken

Drie werelden ontmoeten elkaar in het boekje: de museumwereld, de wereld van Hendrik Willem Mesdag en de wereld van Aap & Mol. Tegelijkertijd brengt het verhaal kennis en inspiratie mee, die van het lezen én kijken. Mascha de Vries, Uitgeverij Rubinstein: ‘Een kinderboek dat zich afspeelt in een museum is een geweldige manier gebleken om kinderen te interesseren voor lezen in het algemeen én voor kunst in het bijzonder. Een win-win situatie!’

Aap & Mol

Aap & Mol zijn een dagje in Den Haag. Ze willen graag naar het strand maar het begint te regenen. Een grote witte meeuw vertelt Aap & Mol over een strand waar het nooit regent. Dat willen ze wel eens zien. Zo komen de vrienden terecht in Museum Panorama Mesdag en gaan op zoek naar het toverstrand. Gitte Spee: ‘Door Aap & Mol heb ik het panorama herontdekt en net als hen ben ik erdoor betoverd. De sensatie dat je door een gebouw loopt en ineens midden in de duinen staat en in dat bijzondere licht de zee ziet, de meeuwen en de branding hoort. Je weet dat het een schilderij is, maar je kan het niet geloven. Het is echt een toverstrand’.

Over Gitte Spee

Gitte Spee (Surabaja 1950) is een Nederlandse illustratrice en auteur van kinderboeken. Ze is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. Na een studie aan de Gerrit Rietveld Academie illustreerde ze eerst voor andere schrijvers, maar begon al snel zelf te schrijven, waaronder de series Aap & Mol, Meneer Big en Dierendorpje. Veel van haar boeken verschijnen ook in andere landen, o.a. Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Rusland, Japan en Korea. 

Over uitgeverij Rubinstein

Rubinstein is een zelfstandige uitgeverij en viert momenteel haar 35-jarig bestaan. Al bijna twintig jaar heeft Rubinstein de beroemde Gouden Boekjes onder haar hoede. De serie bestaat uit zo’n 250 titels. Rubinstein maakt vaker Gouden Boekjes in samenwerking met Nederlandse instanties, zoals het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, vliegveld Schiphol, de Bijenkorf en nu dus ook met Museum Panorama Mesdag.

https://www.panorama-mesdag.nl/home       

Datum:
2 februari 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0