Beuys & Bike, fietsroute in het kader van het Jubileumjaar

Beuys & Bike, fietsroute in het kader van het Jubileumjaar

Dit jaar wordt de 100e geboortedag van Joseph Beuys gevierd. Deze charismatische en invloedrijke kunstenaar is onlosmakelijk met de Niederrhein verbonden.

In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen is een fietsroute ontwikkeld  langs plaatsen die een rol hebben gespeeld in het leven van Beuys. Onder het motto Beuys & Bike combineert de 300 kilometer lange fietsroute kunst met fietsen.

Beuys-plekken

Het huis waar hij geboren is , zijn eerste atelier, belangrijke werken of musea die zijn werk al vroeg presenteerden: de nieuwe fietsroute leidt naar uiteenlopende Beuys-plekken in Kleef/Kleve, Bedburg/Hau, Duisburg, Krefeld, Mönchengladbach, Düsseldorf, Neuss en Leverkusen.  

Van een dagtocht tot een meerdaagse vakantie: wie op de fiets stapt, maakt niet alleen kennis met de kunstenaar en zijn werk vanuit verschillende perspectieven, maar kan ook genieten van het weidse landschap van de Niederrhein.

Schloss Moyland

Het vlakke landschap van de Niederrhein met weilanden, akkers, rivieren en meren vormt de coulisse voor een aantal bezienswaardigheden die iets te maken hebben met het leven van Beuys. Museum Schloss Moyland in Bedburg-hau bijvoorbeeld heeft niet alleen de grootste collectie Beuys-werken ter wereld, het gebouw zelf is een indrukwekkende waterburcht, omringd door een beeldenpark.

In het voormalige Kurhaus Kleve, nu een kunstmuseum, is bijvoorbeeld Beuys’ eerste atelier te bezoeken en zijn vroege werk te bekijken.

https://beuys2021.de/en  
https://www.outdooractive.com/de/route/radtour/nordrhein-westfalen/beuys-bike-route-von-kleve-nach-leverkusen/56936152/

Adres

Tiergartenstraße 41
47533 Kleve
Duitsland

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0