Nieuw muziektheatercollectief Klapstuk geeft stem aan wat gehoord moet worden

Nieuw muziektheatercollectief Klapstuk geeft stem aan wat gehoord moet worden 

Den Haag is een collectief rijker: donderdagavond presenteerde Klapstuk zich, een eigenwijs gezelschap van theatermakers met hart voor wat er speelt bij mensen in Den Haag, in ons land en in de wereld.

Door de opheffing van Kwekers in de kunst, bekend van onder andere de grote strandopera's van Festival Classique en de communityprojecten van Amare en het Zuiderstrandtheater, is er ruimte gekomen om te starten met dit nieuwe initiatief. 

Muziektheater 

Artistiek leider Boudewijn Ruigrok: 'Klapstuk is geworteld in muziektheater maar met genoeg plaats aan tafel voor smaakmakers en talent uit de meest uiteenlopende genres en disciplines. Net als Kwekers in de kunst gaan we muziektheaterproducties maken met mensen uit de stad, maar we willen een andere richting op, met frisse, jonge theatermakers. We willen ons vernieuwen. Thema's van nu aansnijden. Stem geven aan wat gehoord moet worden. De synergie tussen de eigenwijze nieuwe ideeën van jonge makers en de jarenlange ervaring die we hebben wordt onze kracht.' 

Klapstuk is druk bezig met het ontwikkelen van plannen, onder andere in samenwerking met Korzo en het Residentie Orkest.

Foto: Klapstuk presenteert zich in Amare 

Meer informatie via www.collectiefklapstuk.nl.

Datum:
16 september 2022

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0