De Nieuwe Kerk Amsterdam lanceert reeks livestream-orgelconcerten

De Nieuwe Kerk Amsterdam lanceert reeks livestream-orgelconcerten

De Nieuwe Kerk Amsterdam organiseert dit jaar een reeks online orgelconcerten. Via een livestream is het wereldberoemde hoofdorgel van de kerk straks in ieders huiskamer te horen én te zien.

De serie gaat in première met het Nieuwjaarsconcert op dinsdag 2 februari (17.30 uur), de huwelijksdag van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De organisten Bernard Winsemius en Henk Verhoef hebben een speciaal programma samengesteld met onder andere verwijzingen naar deze bijzondere dag voor De Nieuwe Kerk.

Bach en Jurriaan Andriessen

Zo wordt er muziek van Bach (Du Friedefürst) en Jurriaan Andriessen (Entrata della Regina) gespeeld. Tickets voor de livestream van 2 februari zijn online te bestellen. De data van de andere concerten worden binnenkort gepubliceerd op nieuwekerk.nl. De concerten zijn gratis voor Vrienden van De Nieuwe Kerk.

History & Royalty 

De eerste concerten vinden plaats in de tentoonstelling History & Royalty. 600 jaar geschiedenis van De Nieuwe Kerk, die momenteel gesloten is voor het publiek. History & Royalty vertelt, als in een autobiografie, over de eeuwenlange historie van de kerk (1408), die onlosmakelijk verbonden is met de verledens van Nederland en Amsterdam.

Te bewonderen zijn historische objecten, verborgen stijlkamers, films en al die monumentale interieurstukken. Een hoogtepunt is Panorama Nieuwe Kerk, een nieuwe metershoge filminstallatie over de veelbewogen geschiedenis van deze nationale ontmoetingsplek. Panorama Nieuwe Kerk, mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij, zal permanent te zien zijn in de kerk.

Foto: © Evert Elzinga

https://www.nieuwekerk.nl/  

Datum:
2 februari 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0