Dreaming Awake - Marres Maastricht

DREAMING AWAKE

Klam, vochtig, kleverig, oorverdovend en ademstokkend is het oerwoud de meest invasieve vorm waarin een landschap zich aan ons opdringt. Als je erin verkeert kun je er niet aan ontsnappen. De druk van de omgeving is daarbij zo krachtig en hypnotisch dat het bezoekers in een droomstaat brengt. De tentoonstelling Dreaming Awake presenteert een in lagen afgepelde versie van een tropisch regenwoud in het Amazonegebied. Het is een tentoonstelling over de tast, waarbij de nadruk ligt op de aanraking van de mens door zijn omgeving.

Dreaming Awake is erop gericht die ervaring over te brengen. Het immersieve project is ontwikkeld door de Braziliaanse curator Luiza Mello en directeur van Marres  Valentijn Byvanck in samenwerking met de kunstenaars Dominique Gonzalez-Foerster, Daniel Steegmann Mangrané en Luiz Zerbini. Dreaming Awake is de derde in een reeks van immersieve tentoonstellingen. Vorige projecten in deze serie waren Levi van Veluw: The Relativity of Matter (2015-16) en The Painted Bird | Dreams and Nightmares of Europe (2017).

OPENING
De opening van de tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 9 maart, van 16.00 uur tot 18.00 uur.

PUBLICATIE
Bij Dreaming Awake verschijnt een publicatie met dezelfde titel, geredigeerd door Luiza Mello, João Doria en Valentijn Byvanck, ontworpen door João Doria en uitgegeven door Automatica en Marres.

Datum:
10 maart 2018 / 3 juni 2018
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0