The Prophecy of Bees

‘Als de bijen uitsterven, zal de mensheid vier jaar later volgen’ is een bekend dystopisch citaat toegeschreven aan Albert Einstein.
Ook Antroposoof Rudolf Steiner voorspelde al in 1923, dat de bijen het moeilijk krijgen als de kunstmatige bijenteelt voorgezet zou worden. Het bleek een profetische voorspelling te zijn; in 2006 werd de wereld opgeschrikt door een plotselinge mysterieuze bijensterfte.
De bijenverdwijnziekte of ‘colony collapse disorder’ stelt wetenschappers nog altijd voor een raadsel. Het fenomeen kan verstrekkende gevolgen hebben voor de voedselproductie, omdat de bestuiving van veel landbouwgewassen door bijen plaatsvindt.

De kunstenaars reflecteren door middel van videowerken, sculpturen en installaties op de vermeende tegenstellingen tussen natuur, dier en mens, die tot een beter inzicht van het ‘mens-zijn’ leiden.

The Prophecy of Bees is te zien op het Kunstfort bij Vijfhuizen van 3 april t/m 19 juni 2016 open op woensdag, zaterdag, zondag 13.00-17.00 uur.

Kunstenaars: Sema Bekirovic, Joseph Beuys, Sara Bjarland, Melanie Bonajo, Laura Gozlan, Maartje Korstanje, Katja Novitskova en Janis Rafa.

Curator: Julia Geerlings

Datum:
3 april 2016 / 19 juni 2016
Type activiteit:

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 1