Vesalius. Het lichaam in beeld

Stap binnen in het leven van de legendarische anatoom en wetenschapper Andreas Vesalius. Zijn reizen, studies aan de Universiteit van Leuven en periode als lijfarts van Keizer Karel V worden uitvoerig belicht. Als hoogtepunt uit zijn carrière ontdek je de houtsneden uit het baanbrekende boek De humani corporis fabrica. Ofwel: de wetenschappelijke atlas van het menselijk lichaam en tot op vandaag een referentie in de anatomie en de moderne geneeskunde.

Je krijgt een overzicht van verschillende kunstvormen doorheen de tijd, waarop de invloed van Vesalius’ manier van kijken naar en weergeven van het lichaam onweerlegbaar is. Wat begon als een wetenschappelijke fascinatie voor het menselijke lichaam, wordt al gauw ingezet in het artistiek tonen van de mens, in al zijn facetten.

Door het nieuwe tijdperk dat Vesalius inluidt, krijgen de anatomische theaters een wetenschappelijk karakter. De tentoonstelling reconstrueert een levensgroot exemplaar van dit houten type amfitheater, waarin spectaculaire - soms wekenlang durende - dissecties onder het publieke oog plaatsvonden.

Datum:
2 oktober 2014 / 18 januari 2015
Points of interest:
Type activiteit:

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0