VJ op de Dom (Utrecht)

VJ op de Dom 2013 slaat deze editie de brug tussen oude en nieuwe muziek. VJ op de Dom, dat in 2011 de prijs voor het Beste Regio Evenement van het land won, is een muzikaal en visueel spektakel en puur feesten.

In 2013 in een bijzondere samenwerking tussen Festival Oude Muziek Utrecht, Gaudeamus Muziekweek, Utrechts Klokkenluiders Gilde, stadsbeiaardiers Arie Abbenes (emeritus) en Malgosia Fiebig, computerkunstenaars Born Digital en Vrede van Utrecht.

Een centrale rol is weggelegd voor de  beiaard van de Domtoren. Dit wereldberoemde instrument is inspiratie voor componist René Uijlenhoet om een muzikale rondreis te maken die zijn begin en einde heeft bij de Dom van Utrecht. De nieuwe compositie bevat een samenspel met een vijftal beiaards uit andere Europese steden die relevant waren voor de historische Vrede van Utrecht. Utrecht is de beiaardstad van de wereld. Na afloop van het carillonconcert gaan VJ’s en DJ’s met de compositie en materiaal uit de programma’s van Oude Muziek en Gaudeamus aan de haal.

Festival Oude Muziek: 21 t/m 31 augustus 2013 Gaudeamus Muziekweek: 1 t/m 8 september 2013

 

Datum:
31 augustus 2013
Points of interest:

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0