NDSM Timmerwerkplaats

Horizontal tabs

Beschrijving

Voormalige TIMMERWERKPLAATS, deel van een in 1909 aan de Conradstraat gemaakt gebouw waarvan het andere deel hergebruikt is ten behoeve van de smederij, in 1927 verplaatst naar de huidige locatie, naar ontwerp van G.J. Langhout, als onderdeel van het complex Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij, oorspronkelijk gebouwd voor de Nederlandsche Scheepsbouw Maatschappij. Vrijstaand bouwwerk, gelegen aan de westzijde van het terrein.

Loods met aan de noord- en westzijde gevels in stalen raamwerkconstructie gevuld met bakstenen metselwerk en doorlopende vensterpartijen met vierkante ruiten in stalen sponningen onder een zeer flauw zadeldak met lichtstraten. Aan de zuidzijde een gesloten gevel met een kantooruitbouw met stalen raamwerkconstructie en aan de oostzijde een dichte gevel die recent is opengebroken.

Inwendig een voormalige halruimte met vakwerkkolommen en Engelse spanten, nu recentelijk verbouwd tot kantoor.

Waardering

Timmerwerkplaats van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als onderdeel van een van de belangrijkste scheepsbouwwerven in Nederland, alsmede van architectuurhistorische waarde vanwege de constructie van Engelse spanten en vakwerkkolommen en de gedeeltelijk verglaasde vakwerkgevels.

Adres

ms. van Riemsdijkweg
1033 WC Amsterdam

Openingstijden

Facilities

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0