Spelenderwijs Mondriaan ontdekken

Deze zomer kunnen kinderen vanaf een jaar of 8 zich vermaken met een Mondriaan doeboek vol puzzels, spelletjes en weetjes, voorzien van veel leuke illustraties van Wouter van Reek. Op een speelse manier leer je de wereld en het werk van deze grootmeester van de schilderkunst ontdekken.

Leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van alle Haagse basisscholen krijgen het doeboek gratis aangeboden door het museum, maar het is ook verkrijgbaar in de Museumwinkel en bij boekhandels in het hele land. Doeboek Mondriaan is een uitgave van het Gemeentemuseum Den Haag en Uitgeverij Leopold.

Mondrianiseren

In 2017 vinden in het hele land activiteiten en tentoonstellingen plaats in het kader van het themajaar Mondriaan tot Dutch Design. Het Gemeentemuseum Den Haag speelt een belangrijke rol, aangezien het museum ’s werelds grootste Mondriaancollectie bezit (300 kunstwerken) en tevens een van de grootste De Stijl collecties in de wereld. Dit jaar heeft het Gemeentemuseum vier tentoonstellingen geprogrammeerd waarin Mondriaan en De Stijl centraal staan. Ook de stad Den Haag omarmt deze grootste moderne kunstenaar, onder andere doordat de gemeente de opdracht heeft gegeven om veel gebouwen en de Hofvijver te ‘Mondrianiseren’.

Op zoek naar vernieuwing

Het Gemeentemuseum Den Haag hecht er grote waarde aan dat niet alleen de oudere generaties, maar nadrukkelijk ook de jeugd deze kunstenaar leert kennen. Het Gemeentemuseum: “Immers: wat Rembrandt is voor de zeventiende eeuw en Van Gogh voor de negentiende, dat is Mondriaan voor de twintigste eeuw. Een typisch Nederlandse kunstenaar, wiens naam en faam over de hele wereld reikt. Een genie, dat altijd op zoek was naar vernieuwing en vooruitgang en dus de moderne tijd omarmde. Naast bestaande initiatieven, zoals een uitgebreid educatieprogramma voor scholen en kind en gezin in de vrije tijd, en een convenant met ROC Mondriaan, is nu in samenwerking met Uitgeverij Leopold het Mondriaan doeboek ontwikkeld.”

Doeboek Mondriaan (ISBN 9789025873493) is vanaf 31 mei verkrijgbaar in de Museumwinkel en in boekhandels voor € 7,50.

https://www.gemeentemuseum.nl/     http://mondriaan.nl/nl

 

Datum:
31 mei 2017

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 1