Thuismuseum #42 - Van Eesteren Museum: dit huis is het toonbeeld van licht, lucht en ruimte

De straat in lopen en eens goed naar de woningen en indeling van de wijk kijken, doe je dat weleens? Wij (eerlijk gezegd) niet, en dat is zonde! De ontwikkeling van steden en dorpen zegt namelijk veel over de opvattingen die men in die tijd had over wonen. En dat is interessant, kunnen Hannah en Roos je vertellen!

Vandaag staan zij in en rondom het Van Eesteren Paviljoen en bekijken zij het werk van architect en stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren, die onder meer Amsterdam Nieuw-West ontwierp. Deze man dacht over alles na en gebruikte licht, lucht en ruimte om praktische én mooie woningen te ontwerpen.

Hoe leuk is dat! Van Eesteren Paviljoen kan je per 1 juni weer bezoeken, wat we natuurlijk aanraden. Maar loop ook eens je eigen wijk in, want ook daar is genoeg te zien!

✊ Help ons mee en doneer via: https://thuismuseum.mydailyshotofcult...

-- Thuismuseum.nl | Kijken, kijken, niet lopen –

Cultuurhuizen en musea zijn plots helemaal leeg. Dit doet ons als cultuurvloggers en cultuurliefhebbers enorm veel pijn, maar de culturele instellingen nog meer. Daarom, moesten wij wel iets doen en brengen we het museum bij jou (t)huis.

Hoe doen we dat?

In korte video’s nemen wij (de cultuurvloggers van My Daily Shot of Culture) je mee op een virtuele tour. Niet alleen over die lege gangen natuurlijk, maar langs de de prachtige werken die nu niemand te zien krijgt. De uitdaging: 1 vlogger, 1 museum, 1 video en 1 bewaker (uiteraard op gepaste 2 meter afstand).

Hoe helpt dit de musea?

In plaats van een toegangsticket voor een fysiek museumbezoek, kan jij een donatie doen voor jouw online bezoek. Geen toegangsticket, toch het museum gesteund. Kijken, kijken. Kaartje kopen!

✊ Help ons mee: https://thuismuseum.mydailyshotofcult...
🤳 Instagram: https://www.instagram.com/thuismuseum.nl  

http://vaneesterenmuseum.nl/nl/home/#

Datum:
2 juni 2020
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0