Mooi Volendam in de jaren '20 in kleur! Volendam in the 1920s in color!

Mooi Volendam in de jaren '20 in kleur! Volendam in the 1920s in color! 

Volendam is een vissersdorp aan de rand van de voormalige Zuiderzee. Sinds 1932 is de Zuiderzee van de Noordzee afgesloten door een 30 km lange dijk genaamd "De Afsluitdijk". Dit veranderde de levensstijl van de vissers in Volendam drastisch. Ze konden niet langer op zeevis vissen, maar moesten overschakelen op het vissen op zoetwatervis, inclusief aal. 

Dit filmpje laat zien hoe de Volendammers hun dagelijkse bezigheden uitvoeren. De meesten van hen zijn gekleed in hun lokale klederdracht, typisch Volendamse folklore. 

De Volendamse bevolking is nooit veranderd in hun hoofdactiviteit, ondanks de inspanningen van de Nederlandse overheid om hen aan te moedigen van beroep te veranderen, zoals te zien is in deze film. 

Tot op de dag van vandaag maakt vissen deel uit van hun manier van leven, aangevuld met de toeristenindustrie. Daarom is Volendam een ​​populaire plek voor toeristen om te bezoeken. Het biedt een prachtige oude binnenstad, veel kleine (souvenir) winkeltjes en de mogelijkheid om gefotografeerd te worden in lokale klederdracht. 

De originele zwart-witfilm is bewegingsgestabiliseerd, gecorrigeerd voor snelheid, verbeterd en ingekleurd door middel van A.I. videosoftware. Met veel dank aan Rick88888888

https://marinavolendam.nl/

Reageren