Hermitage is warme winterbestemming met laatste weken Romanovs in de ban van de ridders

Hermitage is warme winterbestemming met laatste weken Romanovs in de ban van de ridders

De Hermitage Amsterdam – het Winterpaleis aan de Amstel – is vanaf donderdag 9 december tot en met zondag 9 januari dé warme winterbestemming voor het hele gezin. 

Met natuurlijk weer de vijf meter hoge kerstboom met honderden lampjes en talloze kerstballen, drie grote kunsttentoonstellingen - met de allerlaatste kans voor Romanovs in de ban van de ridders - en van 9 t/m 12 december het festival Winteravonden aan de Amstel, waarin gerenommeerde musici uit Rusland en Nederland prachtige Russische kamermuziek brengen. 

Glühwein en wintersoep 

In het café-restaurant wordt glühwein en wintersoep geserveerd en voor de kleintjes is er een feestelijk kindermenu. Aan de knutseltafel kan iedereen zelf maskers maken en kleurplaten inkleuren. 

De museumshop van de Hermitage, recent verkozen tot Beste Museumwinkel 2020, heeft een groot aanbod aan sieraden, boeken en cadeaus voor de feestdagen en is ook zonder museumticket toegankelijk. 

Kidsproof 

De Hermitage is onlangs door de Museumvereniging Kidsproof verklaard, onder andere door de veelgewaardeerde activiteiten voor alle leeftijden zoals Drakenspeurtocht, Grand Art Game en de hashtag tour met Tim Hoffman. 

Drie tentoonstellingen 

In de Hermitage vleugel is de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders te zien, en in de Amsterdam vleugel de tentoonstellingen Groepsportretten van de 17e eeuw van het Amsterdam Museum en de tentoonstelling Democracy van het Museum van de Geest | Dolhuys. 

Het volledige programma en meer informatie is te vinden op www.hermitage.nl/winter.   

Foto’s: 1 - 2) Eva Bloem, Eva Bloem, 3) Evert Elzinga 

https://hermitage.nl/nl/

Datum:
9 december 2021 / 9 januari 2022
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0