Masterly The Hague 2021

Masterly The Hague 2021

Bij Masterly The Hague verdiepen hedendaagse ontwerpers zich in klassieke schilderijen. In vijf schitterende historische locaties presenteren honderd designers gedurende vier dagen hun toonaangevende werk in relatie tot de Oude Meesters.

Een krachtige bundeling van talent, inspiratie en vakmanschap. Dit jaar is het centrale thema: het Nederlands landschap. De biënnale valt samen met de grootse opening van het Haagse Museumkwartier.

5 locaties
32 kamers
50 schilderijen
100 designers & fotografen

Rondom het Voorhout   

De vernieuwende Dutch Design biënnale vindt plaats van donderdag 21 t/m zondag 24 oktober in het historische hart van de hofstad, tegenover het Binnenhof en rondom het majestueuze Voorhout. Prachtige monumentale panden op de Lange Vijverberg lenen zich uitstekend voor de presentaties van de hedendaagse ontwerpers. De Dutch Designers laten zich hiervoor inspireren door een klassiek schilderij.

Willem Jan Hoogsteder is samen met curator Nicole Uniquole de drijvende kracht achter dit toonaangevende evenement. Hij ziet veel overeenkomsten tussen de Oude Meesters en de moderne ontwerpers.“Allen combineren talent, inspiratie en vakmanschap en kiezen voor schoonheid. De hedendaagse kunstenaars laten ons door hun creativiteit met een nieuwe en artistieke blik naar Oude Meesters kijken. Spannend en origineel; je ontdekt steeds iets nieuws.”  

De Balzaal en Dries van Noten

Nieuw dit jaar als locatie is The King’s Ballroom in de Kazernestraat, ooit eigendom van koning Willem II, thans de spectaculaire balzaal van Sociëteit de Vereeniging. Ook Hotel Des Indes stelt zijn zalen dit jaar voor het eerst ter beschikking aan Masterly. Net als de drie panden aan de Lange Vijverberg - in 1750 ontworpen als een schitterend rococo stadspaleis complex - zijn op thema en kleur ingericht door stylist Maarten Spruyt. Een unieke particuliere collectie van modeontwerper Dries van Noten is voor het eerst te zien dankzij boetiek Mainstreet. 

Dit is Nederland

Het Nederlands Bureau voor Toerisme heeft dit jaar het Nederlandse landschap als thema gekozen. Ook de designers van Masterly The Hague brengen hieraan een ode. Bezoekers, of ze nu uit eigen land komen of van ver, herkennen het meteen. Hier zien we Nederland, in realistische landschappen en in fantasiewerelden, in 17de-eeuwse meesterwerken en in 21ste-eeuws design.

De hedendaagse ontwerpers beheersen tal van disciplines, variërend van juwelen, meubelen, fotografie, tapijten, lampen en serviezen tot op zichzelf staande kunstobjecten. Ze zijn gespecialiseerd in de bewerking van hout, glas, zilver, goud, staal, brons, porselein, leer en prachtige stoffen. Al hun werk is te koop. Het deelnemersveld kent grote namen zoals Jan Taminiau, Anton Corbijn en Krützmann Lijsten, Saskia Boelsums (Kunstenaar van het jaar 2020), Daniël Moesker, Gemmy Woud-Binnendijk, Stefan Scholten, Suzanne Jongmans en Barbara Nanning. Spannend is de enorme tafel in de `Kings Ballroom` gedecoreerd met tafelkleden van Workingbert en bronzen conversation pieces van Nancy Faas.  

Lezingen 

In de historische theaterzaal van Diligentia aan het majestueuze Lange Voorhout vertelt drs. Emilie den Tonkelaar, expert Oude Meesters, over de geschiedenis van de festivallocaties, de ontwerpers en `hun` schilderijen. De lezing is inclusief toegangskaart en kost € 30. 

De losse toegangsprijs van €15 geldt voor een hele dag voor alle 5 de locaties, 32 kamers, 50 schilderijen en 100 deelnemers. Een Masterly Passe-Partout van €25 verschaft toegang tot het festival voor twee dagen naar keuze. 

Boek uw ticket via deze link

https://www.masterlythehague.com/  

Datum:
21 oktober 2021 / 24 oktober 2021

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0