Belevingsfietspad herdenkt Van Gogh

Dat techniek ook poëtisch kan zijn bewijst designer en kunstenaar Daan Roosegaarde. Hij bedacht een bijzondere ode aan Van Gogh. Een fietspad door de natuur dat ’s avonds twinkelend in allerlei kleuren oplicht.

Het fietspad nabij Eindhoven moet toch opnieuw geasfalteerd worden. En meer licht is noodzakelijk, maar spaarzaam om de natuur niet te veel verstoren. Daan Roosegaarde gaat er volgend tienduizenden kleurige, lichtgevende kiezelsteentjes over uitstrooien. De steentjes absorberen overdag zonlicht en geven het ’s nachts af, net als de glow-in-the-darkstickers in de kinderkamer. Het idee kwam tot stand in samenwerking met de gemeente Eindhoven en Van Gogh Brabant als onderdeel van de Van Gogh-route. De in zijn tijd miskende kunstenaar heeft er zelf nog rondgelopen; er inspiratie opgedaan. De oude wereld van Van Gogh en de nieuwe wereld van de techniek ontmoeten elkaar hier. ‘Het wordt prachtig,’ verwacht Roosegaarde. Fietsen wordt een ervaring. Van Gogh zou het vast geweldig hebben gevonden.

Van Gogh-route

De meesterwerken van Vincent van Gogh zijn over de hele wereld verspreid. Maar hun wortels liggen in Brabant. Hier werd Vincent van Gogh geboren en groeide hij op. Hij maakte er zijn eerste meesterwerk De aardappeleters. In vijf Brabantse gemeenten zijn nog sporen van Van Gogh terug te vinden, van zijn inspiratiebronnen en van zijn werk. Bezoek deze plekken en beleef er de Brabantse jaren van Van Gogh! Voor meer info: http://www.vangoghbrabant.com/nl

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0