High Tech Campus Eindhoven opent deuren voor creatieve industrie

High Tech Plaza, een plek op de High Tech Campus waar gevorderde startups aan de doorontwikkeling van hun producten kunnen werken, gaat “creative residencies” aanbieden. Het is de bedoeling daarmee de banden tussen design en tech te verstevigen.

Het initiatief werd aangekondigd tijdens het event “High Tech Meets Design” dat donderdag 22 oktober plaatsvond, tijdens de Dutch Design Week. De toppers uit de High Tech en de designwereld hebben in Eindhoven de koppen bij elkaar gestoken om te komen tot nieuwe productinnovaties op het kruisvlak van de twee disciplines.

Eigen werelden

Bert-Jan Woertman van de High Tech Campus Eindhoven: ‘Dit innovatie- seminar is het startschot voor High Tech Plaza waar we netwerken en disciplines aan elkaar gaan verbinden om samen waarde te creëren. Het is een veelgehoorde klacht over het Eindhovense ecosysteem: de toppers aan de tech- en de designkant blijven te veel in hun eigen werelden hangen. Geen beter moment dan tijdens de Dutch Design Week om dat op de High Tech Campus te doorbreken. High Tech Plaza heeft de ambitie om een dynamiek te creëren tussen het bedrijfsleven, de creatieve industrie, kennisinstituten en andere markten.’

High Tech Plaza is een eco-systeem voor start- en scale-ups met als ambitie groei en waardecreatie die in korte tijd leidt tot succesvolle bedrijven. High Tech Plaza is een initiatief van StartupBootCamp HighTechXL, High Tech Campus Eindhoven, EYNovation, Blue Innovation Center en Holland Innovative.

Water related design

Tijdens het High Tech Meets Design event hebben deze initiatiefnemers aangekondigd dat er ‘creative residencies’ gecreëerd worden waarbij de designers direct kunnen gaan samenwerken met de tech start-ups binnen High Tech Plaza. Zij worden hierbij gesteund door de initiatiefnemers en de High Tech community.

De eerste die gebruik zal gaan maken van deze unieke plek is Van der Poll office. Anouk en Marijn van der Poll werken op het gebied van product design en water related design. Zij hebben een methode ontwikkeld voor verbetering van creatieve processen en innovatie binnen het bedrijfsleven waarmee zij ook de tech bedrijven gaan ondersteunen.

Solliance directeur Huib van den Heuvel deed een duit in het zakje met de aankondiging van de “Solliance Design Contest”. Het beste productidee dat zich baseert op zonne-energie wordt in het komende jaar door Solliance in hardware gerealiseerd, ondersteund door business- en product-ontwikkeling expertise binnen de faciliteiten van High Tech Plaza.

Katalysator

Vanuit de gemaakte stappen tijdens ‘High Tech Meets Design’ kan High Tech Plaza de unieke combinatie tussen high tech maakindustrie en kennis omzetten naar een kweekbodem voor een nieuwe dynamiek voor innovatie. 

Mede-initiatiefnemer Hans Meeske (Holland Innovative): ‘Wij zijn erg blij met de resultaten van vandaag. High Tech Plaza zal op dezelfde wijze functioneren als katalysator voor startups om naar scale-ups te komen door het actief samenbrengen van verschillende partijen binnen Hardware High Tech.’

Tags

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0