ING Talent Award, Resilience, a personal story | Kunsthal Rotterdam

ING Talent Award, Resilience, a personal story | Kunsthal Rotterdam

Met trots presenteren Kunsthal Rotterdam en hoofdsponsor ING de finalisten van de ING Talent Award 2021. De vijf fotografen die zijn doorgedrongen tot de finale van deze achtste editie zijn Alina Frieske (1994, Duitsland), Camilla Ferrari (1992, Italië), Esther Hovers (1991, Nederland), Etienne Courtois (1969, België) en Ire Lenes (1981, Spanje).

De finalisten worden begeleid door de beroemde Amerikaanse fotograaf Alec Soth en zijn voorgedragen door experts verbonden aan Futures, het fotografieplatform voor aanstormend Europees fotografietalent. De uitreiking vindt plaats op woensdag 2 juni in de Kunsthal en zal ook online te volgen zijn.

Extra dosis veerkracht

De talenten doorlopen drie maanden een intensief coaching traject en creëren in deze periode nieuw werk voor de ING Collectie. Hierin geven ze uiting aan het thema ‘Resilience, a personal story’, een onderwerp dat goed past in deze uitdagende tijd die van iedereen een extra dosis veerkracht vraagt. De winnaar van de ING Talent Award 2021 wordt gekozen door een internationale jury, onder wie Alessia Glaviano (senior photo editor van Vogue Italia, L’Uomo Vogue), schrijver, kunstcriticus en curator Hans den Hartog Jager, Sanne ten Brink (hoofdconservator ING Collectie) en de Amerikaanse beeldend kunstenaar en schrijver Roni Horn. De winnaar van de vakjuryprijs ontvangt € 10.000, de winnaar van de publieksprijs wordt uitgenodigd nieuw werk te maken voor de ING Collectie. Het werk van de finalisten is van 27 mei tot en met 19 september te zien in de Kunsthal.

Persoonlijke verhaal

Sanne ten Brink, hoofdconservator ING Collectie: ”Ik ben heel benieuwd hoe de finalisten het thema ‘Resilience, a personal story’ zullen interpreteren. Wat is hun persoonlijke verhaal? Dit kan iets intiems, dicht bij huis zijn, hoe blijf je trouw aan jezelf ondanks alle obstakels in deze tijd? Of gerelateerd aan meer universele uitdagingen waarmee we allemaal worden geconfronteerd, zoals klimaatverandering of de polarisatie van de samenleving als geheel”.

Shehera Grot, curator Kunsthal: “De Kunsthal heeft talentontwikkeling, met programma’s als Kunsthal Light en de All you can Art Summerschool, hoog in het vaandel staan. Een podium bieden aan en begeleiding van de fotografen van de ING Talent Award sluit hier perfect bij aan.”

Internationaal podium

De ING Talent Award wordt dit jaar voor de achtste keer uitgereikt en vindt voor het eerst plaats in Kunsthal Rotterdam. Ieder jaar nemen vijf finalisten deel aan het talentenprogramma dat opkomende kunstenaars uitdaagt om de grenzen van de hedendaagse fotografie te verkennen en een volgende carrière stap te maken. In het kader van dit programma ontvangen ze begeleiding van specialisten en krijgen zij de kans kennis uit te wisselen met fotografieprofessionals en hun netwerk te vergroten. Uitzonderlijk Europees fotografietalent krijgt door de award een internationaal podium. Hiermee wil ING creativiteit en kunst voor een groot publiek toegankelijk maken en tegelijkertijd een boost geven aan het hedendaagse kunstklimaat. Inmiddels heeft ING met de Talent Award vijfendertig internationale jonge fotografen op weg geholpen met hun carrière.

Kijk voor meer informatie over de ING Talent Award en de finalisten 2021 op ING Talent Award 2021 en voor updates over de tentoonstelling en uitreiking op www.kunsthal.nl/ingtalentaward

https://www.kunsthal.nl/nl/#tijdlijn-2021-03
 
 

Datum:
27 mei 2021 / 19 september 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0