Frans Hals Museum verlengt fotowedstrijd om bezoekers te blijven inspireren tijdens lockdown

Frans Hals Museum verlengt fotowedstrijd om bezoekers te blijven inspireren tijdens lockdown  

De fotowedstrijd 'Zie Jezelf Anders' van het Frans Hals Museum in samenwerking met kunstenaar Angela Tellier is verlengd tot en met 28 februari.

Nu de lockdown langer duurt, blijft het museum zijn publiek online inspireren om niet alleen naar kunst te kijken, maar er zelf ook actief mee bezig te zijn. Dat er behoefte is aan zo'n creatieve activiteit voor thuis, blijkt uit het grote aantal mensen dat de uitdaging van de wedstrijd heeft aangenomen: maak een zelfportret zonder de nadruk te leggen op je gezicht. Zo ontdek je hoe je op een andere manier naar jezelf kunt kijken. De winnaar krijgt een persoonlijke fotoworkshop en de drie beste foto’s worden tentoongesteld in het museum. Meedoen kan tot en met 28 februari via www.franshalsmuseum.nl/fotowedstrijd.

Inzendingen tonen creativiteit van Haarlemmers

Na een maand staat de teller inmiddels op bijna driehonderd inzendingen. Met leeftijden die uiteenlopen van 3 tot 84 jaar, laten de deelnemers tot nu toe een breed scala aan zelfportretten zien. Het enthousiasme waarmee veel Haarlemmers aan de slag zijn gegaan met de opdracht levert een enorme variatie aan creatieve inzendingen op. Van schaduwen en reflecties tot natuurfoto's en verkleedpartijen met originele props. Op het Instagram-account van het museum wordt wekelijks een aantal van de meest verrassende inzendingen in de schijnwerpers gezet. Deelnemers die @franshalsmuseum vermelden in hun Instagrambericht, maken dus iedere week kans om alvast in dit online museum tentoongesteld te worden. 

Jury kiest top-3 foto's voor in het museum

Met de fotowedstrijd biedt het Frans Hals Museum iedereen een kans om hun foto tentoongesteld te zien in het museum. De jury bestaat uit museumdirecteur Ann Demeester, kunstenaar Angela Tellier en Kirsten, 12 jaar oud en lid van de Haarlemse Kinderraad. Zij beoordelen alle inzendingen op originaliteit, verhaal, techniek en plezier. Kirsten gaat letten op plezier en karakter: "Ik vind het belangrijk dat er plezier van de foto afspat en dat je de persoonlijkheid van iemand ziet. Het gezicht van mensen staat niet op de foto. Je moet dus aan andere dingen kunnen zien wie en hoe ze zijn." Als kunstenaar let Angela vooral op originaliteit: "Hoe laat jij het verhaal van jou als persoon zo creatief mogelijk binnen de opdracht zien?”
De top-3 krijgt een ereplaats in Studio F, de plek midden in het museum waar bezoekers zelf aan de slag kunnen zodra het museum weer geopend is. De hoofdprijs is een persoonlijke fotoworkshop van kunstenaar Angela Tellier in de nieuwe coronaproof workshopruimte Studio H. 

Coronaproof museumbezoek

Sinds Corona vorig jaar de cultuursector in de pauzestand zette, neemt het Frans Hals Museum alle mogelijke maatregelen om het museumbezoek veilig en aangenaam te laten verlopen. Dankzij een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds zijn nu ook de educatieve ruimtes Studio F en Studio H van het museum volledig coronaproof gemaakt. Door deze vernieuwde studio’s kan het museum, zodra het weer open is, zowel bezoekers als schoolklassen uit de regio op een veilige manier uitnodigen om anders te leren kijken, om zo meer te zien.

Foto’s inzenden kan tot en met 28 februari 2021 via www.franshalsmuseum.nl/fotowedstrijd. Door de gemaakte foto’s op Facebook en Instagram te delen met @franshalsmuseum, maken deelnemers tevens kans om tijdens de actieperiode alvast online tentoongesteld te worden. 

https://www.franshalsmuseum.nl/nl/

Datum:
28 februari 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0