Robert van Gulik en de Chinese Cultuur, verfijnd Genieten van Elegant Leisure

Robert van Gulik en de Chinese Cultuur, verfijnd Genieten van Elegant Leisure

Om het 110-jarig bestaan van Robert van Gulik te vieren, opent China Cultureel Centrum Den Haag "Robert van Gulik en Chinese Cultuur, verfijnd Genieten van Elegant Leisure′′, een reeks online en offline activiteiten met focus op zijn passie voor Chinees Cultuur. 

Robert van Gulik gāo luō pèi (1910-1967) was een bekende Nederlandse schrijver, sinoloog en diplomaat beroemd vanwege zijn historische speurromans. Met in de hoofdrol de Tang-dynastieheld Rechter Dee. Hierdoor konden lezers over de hele wereld in de tradionele Chinese manier van leven duiken. 

Via Van Gulik op reis naar de Chinese kunst en cultuur 

De tentoonstelling is gecureerd door de kleindochter van Van Gulik Marie-Anne Souloumiac - Van Gulik (gāo ruò lán). Het publiek kan in de tentoonstelling via Van Gulik op reis naar de Chinese kunst en cultuur. Van Gulik blijkt niet alleen een schrijver, geleerde en diplomaat te zijn, maar ook kunstenaar en verzamelaar. 

De tentoonstelling is geopend tot 10 april 2021 en valt samen met de tentoonstelling van zijn Chinese kunstcollectie in het Rijksmuseum in Amsterdam. 

Let op: vanwege corona-gerelateerde regelgeving is het beurscentrum gesloten tot ten minste 19 januari 2021. Mocht u vragen of verzoeken hebben, stuur een e-mail: info@ccchague.org. Ondertussen nodigt het China Cultureel Centrum Den Haag u uit om haar andere online activiteiten te verkennen. Binnenkort wordt er meer bekend. 

(Poster ontworpen door Minhong Yu. Foto credits Sandra Uittenbogaart ) 

http://www.ccchague.org/en/

Datum:
26 november 2020 / 10 april 2021
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0