Thuismuseum #113 - Depot Boijmans Van Beuningen: alles van het slot in het Depot

Thuismuseum #113 - Depot Boijmans Van Beuningen: alles van het slot in het Depot

🍯 Een wereldprimeur en vanaf vandaag geopend! Wist je dat musea gemiddeld maar 6 tot 10 procent van hun collectie tentoonstellen? Daar maakt het Boijmans als eerste museum ter wereld met het Depot een einde aan, de héle collectie open voor publiek! 151.000 (!) objecten kun je achter de schermen komen bekijken.

❤️ Maar eigenlijk is het gebouw al een kunstwerk op zichzelf.. Een (letterlijk) schitterend hypermodern en transparant bouwwerk met een dakterras met panoramisch uitzicht waar je U tegen zegt. Jip mocht vlak voor de opening alvast een kijkje nemen en is een klein beetje verliefd geworden...

✊ Help ons mee en reserveer of doneer via: https://www.thuismuseum.nl/depot

-- thuismuseum | kijken, kijken, weer open –

Cultuurhuizen en musea waren plots helemaal leeg. Dit deed ons als cultuurliefhebbers enorm veel pijn, maar de culturele instellingen nog meer. Daarom moesten wij wel iets doen en brengen we het museum bij jou (thuis). Gelukkig zijn de musea (grotendeels) weer open en galmt het enthousiaste gefluister als vanouds in de gangen. Wij laten het je zien en maken de musea bereikbaar voor iedereen, juist nu!

Hoe doen we dat?

In korte video’s nemen wij (de cultuurvloggers van my daily shot of culture) je mee op een online rondleiding. We laten je de prachtige werken zien en vertellen je de smeuïge verhalen die achter de tentoonstelling schuilgaan. De uitdaging: 1 vlogger, 1 museum, 1 video.

Hoe helpt dit de musea?

Gelukkig, de musea mogen weer open! Dat doen ze allen op hun eigen tempo en -zo we kunnen ons voorstellen- jij ook! Steun het museum daarom met een museumbezoek of kies er voor om een donatie te doen voor jouw online bezoek. Beiden mag natuurlijk ook. 😉

✊ Help ons mee: https://www.thuismuseum.nl
🤳 Instagram: https://www.instagram.com/thuismuseum.nl

https://www.boijmans.nl/depot

Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0