Meisje met de parel komt thuis | Mauritshuis

Meisje met de parel komt thuis | Mauritshuis

Op 1 april 2023 komt het Meisje met de parel van Johannes Vermeer weer thuis in het Mauritshuis. Het museum gaat dit groots vieren met een Maurits& het Meisje avond, die samen met Nationale-Nederlanden wordt georganiseerd. Het publiek wordt getrakteerd op een inspirerende avond vol kunst, bijzondere verhalen en ontmoetingen, muziek, workshops en gezelligheid.

De gastvrouw van deze wel heel speciale editie is het Meisje met de parel. Zij is één van de beroemdste schilderijen en inspiratiebronnen ter wereld. Vanaf 10 februari is het Meisje tijdelijk uit logeren in het Rijksmuseum voor de (uitverkochte) Vermeer tentoonstelling. Vanaf 1 april is zij weer op haar eigen vertrouwde plek te bewonderen in het Mauritshuis.

Muziek, dans en fotografie

Tijdens deze Maurits& het Meisje editie is schrijver, programmamaker en presentator Splinter Chabot de gastheer. Na de feestelijke opening is er een divers programma vol muziek, dans, fotografie en verdieping. Zo kun je een masterclass volgen door restaurator Abbie Vandivere, onze eigen ‘Meisje expert’. Abbie is bekend van het tv-programma De Nieuwe Vermeer en weet alles van deze ‘Mona Lisa van het Noorden’. Auteur en dichter Femke Schavemaker schreef poëzie voor ons Meisje. Luister naar muziek uit de tijd waarin Vermeer zijn meisje creëerde, gespeeld door het internationaal bekende ensemble Camerata Trajectina. Of doe mee aan een fotoshoot door fotograaf Suzan Alberts. Zij zet jou als 'lookalike' van het Meisje met de parel op de foto – die je na afloop van ons als cadeau krijgt toegestuurd. Vanzelfsprekend zijn ook de vaste collectie van het Mauritshuis en de tentoonstelling van Vrel, voorloper van Vermeer, de hele avond te bekijken.

Ben je erbij op 1 april?

De deuren van het Mauritshuis (en de bar!) gaan om 18.30 uur open. Om 19.00 uur wordt de avond geopend en barst het feest los. Kaarten voor Maurits& het Meisje zijn te reserveren op www.mauritshuis.nl/maurits en kosten 19 euro per persoon. Gratis met museumkaart en overige voordeelpassen – maar ook dan is het nodig om een ticket te reserveren. De masterclass, de rondleiding en andere activiteiten zijn bij de prijs inbegrepen, ook het eerste drankje en borrelhapjes worden aangeboden namens het Meisje. Wil je op de foto als het Meisje? Hiervoor is het nodig om via onze website een ticket reserveren. Er zijn namelijk maar beperkt plaatsen beschikbaar en vol = vol.

Afbeeldingen

1) Meisje met de parel, 2) Restaurator Abbie Vandivere bij het Meisje, 3) Splinter Chabot, 4) Camerata Trajectina, 5) Suzan Alberts    

https://www.mauritshuis.nl/

Datum:
1 april 2023
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0