Jan Zoet nieuwe directeur van Zuiderstrandtheater en – vanaf 2021 - van AMARE

Jan Zoet (1958) wordt de nieuwe algemeen directeur van het Zuiderstrandtheater en – vanaf 2021 – van Amare. Hij volgt op 1 februari 2020 in die functie Henk Scholten op die met pensioen gaat.

Samen met zakelijk directeur Leontien Wiering gaat Jan Zoet de directie vormen van het Zuiderstrandtheater en van Amare, het nieuwe Huis voor de Podiumkunsten aan het Spuiplein in Den Haag dat in september 2021 wordt geopend. In Amare worden ook het Koninklijk Conservatorium, het Nederlands Dans Theater en het Residentie Orkest gevestigd.

Kunsten '92

Jan Zoet is nu Directeur van de Academie voor Theater en Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en tevens voorzitter van de belangenvereniging voor kunst, cultuur en erfgoed Kunsten '92. Van 1998 tot 2013 was hij directeur van de Rotterdamse Schouwburg/Productiehuis Rotterdam, waar hij (mede-)initiatiefnemer was van onder meer Festival De Internationale Keuze, Rotterdam Circusstad en Operadagen Rotterdam. Eerder was Jan Zoet zakelijk leider van Theatergroep Hollandia en programmamaker bij het roemruchte Mickery Theater.

Ervaring en inhoudelijk profiel

Raad van Toezicht-voorzitter Hans Biesheuvel is uitermate blij met de benoeming van Jan Zoet: 'Wij hebben gezocht naar een kandidaat met een brede ervaring in de cultuur en een sterk inhoudelijk profiel. Die hebben we met Jan Zoet gevonden. Als Raad van Toezicht hebben wij er alle vertrouwen in dat hij van Amare een succes zal maken, samen met onze staf en met de medebewoners.'

Werelden verbinden

Jan Zoet kijkt uit naar zijn nieuwe functie: 'Ik heb in mijn loopbaan in de kunsten altijd werelden willen verbinden. Amare wil een nieuw huis zijn voor heel Den Haag, een ontmoetingsplek waar mensen uit alle delen van de stad zich thuis voelen. Een huis waar trotse wijkbewoners hun eigen stadsprogramma beleven en waar ook de internationale wereldtop van de kunsten komt, omdat daar een nieuwe standaard in cultuurbeleving wordt ontwikkeld.  Om dat voor elkaar te krijgen met het team van het Zuiderstrandtheater en met de andere bewoners vind ik een mooie uitdaging. En ik ben er van overtuigd dat dit mogelijk is in Den Haag.'

Over het Zuiderstrandtheater

Dans, muziek, opera, shows en familievoorstellingen, de veelzijdige programmering van het huidige Zuiderstrandtheater en de Nieuwe Kerk is vanaf september 2021 in Amare te bewonderen. Sinds 2012 neemt een brede stadsprogrammering een prominente plaats in. Ook ontwikkelt het Zuiderstrandtheater sinds 2013 eigen producties zoals community muziektheater in samenwerking met Kwekers in de Kunst.  

https://www.zuiderstrandtheater.nl/

Datum:
30 oktober 2019
Type activiteit:

Reageren

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aantal stemmen: 0